U trendu

Pobede Bajerna i Porta, ali PSŽ i Čelsi idu u polufinale Lige šampiona

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Čelsija plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su eliminisali Bajern iz Minhena, odnosno Porto.

PSŽ je izgubio u Parizu od Bajerna sa 1:0 u revanš meču četvrtfinala, ali je prošao dalje zahvaljujući pobedi u Minhenu od 3:2.

Jedini gol na Parku prinčeva postigao je Maksim Čupo-Motan u 40. minutu, ali su se na kraju radovali Francuzi i tako se makar malo „osvetili“ Bajernu za poraz u prošlosezonskom finalu.

Bajern je na početku meča imao loptu u svom posedu, ali nije bio opasan po gol Kejlora Navasa. U 25. minutu je probao Sane, minut kasnije i Kimih, ali rezultat se nije menjao.

PSŽ je vrlo brzo uzvratio, a u glavnoj ulozi je bio Nejmar koji je za samo pet minuta, od 34. do 39. minuta, čak tri puta pogodio okvir gola – dva puta stativu i jednom prečku.

Bajern je, u prvom napadu posle druge pogodjene stative Nejmara, poveo i to iz prvog udarca u okvir gola. Tomas Miler je ostavio loptu Davidu Alabi čiji je udarac odbranio Navas, ali je na odbijenu loptu glavom u mrežu poslao Čupo-Motan.

Uzbudjenja je bilo i u nastavku, ali se rezultat do kraja nije menjao.

Prvak Francuske će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Borusija Dortmund – Mančester siti. Engleski tim ima prednost od 2:1 posle prve utakmice.

U drugom susretu večeri, Porto je u gostima pobedio Čelsi sa 1:0, ali je tim iz Londona prošao u polufinale posle pobede od 2:0 u prvoj utakmici.

Pobedu Portu u Londonu doneo je Mehdi Teremi u 94. minutu.

Protivnik Čelsija u polufinalu biće bolji iz duela Liverpula i Real Madrida. „Kraljevski“ klub je u prvom meču pobedio sa 3:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.