U trendu

Pobede Golden Stejta i Klivlenda, novi tripl-dabl Vestbruka

Košarkaši Golden Stejta pobedili su noćas Filadelfiju sa 106:104 i prekinuli niz od tri poraza u NBA ligi.

Voriorse je na svoj 29. rodjendan do pobede predvodio Stefen Kari sa 29 poena, šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Dobru partiju prikazao je i Klej Tompson sa 28 poena, dok je Drejmond Grin dodao 20 poena, osam skokova, šest blokada i osam asistencija.

U ekipi Filadelfije najefikasniji je bio Dario Šarić sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija. On je 2,6 sekunde pre kraja namerno promašio slobodno bacanje kako bi obezbedio Siksersima šut za pobedu, ali je Kari uhvatio loptu i sačuvao prednost.

Košarkaši Klivlenda pobedili su Detroit sa 128:96 i ostvarili 44. pobedu u ligi. Lebron Džejms ostvario je 52. „tripl-dabl“ u karijeri, pošto je utakmicu završio sa 16 poena, 11 skokova i 12 asistencija. On je igrao samo 28 minuta, a to je bio njegov 10. „tripl-dabl“ u sezoni, a treći u poslednje četiri utakmice.

Najefikasniji u ekipi šampiona NBA lige bio je Kajri Irving sa 26 poena i šest asistencija, dok je Iman Šupert postigao 18.

U ekipi iz Detroita najefikasniji je bio Tobajas Haris sa 17 poena. Srpski košarkaš Boban Marjanović postigao je četiri poena i imao je jedan skok.

Oklahoma je pobedila Bruklin sa 122:104 uz novi „tripl-dabl“ Rasela Vestbruka. Vestbruk je utakmicu završio sa 25 poena, 19 asistencija i 12 skokova, što je bio njegov 33. „tripl-dabl“ u sezoni, a 70. u karijeri. Viktor Oladipo učestvovao je u trećoj uzastopnoj pobedi sa 21 poenom, a Enes Kanter i Taj Gibson dodali su po 17.

U ekipi Bruklina Bruk Lopes i Džeremi Lin bili su najefikasniji sa 25, odnosno 24 poena.

Njujork je pobedio Indijanu sa 87:81 i prekinuo niz od tri poraza. Karmelo Entoni predvodio je Nikse do pobede sa 22 poena, od kojih je 15 postigao u četvrtoj četvrtini, a imao je i 13 skokova. Derik Rouz dodao je 16 poena, a „ruki“ Vili Ernangomes 13 poena i 16 skokova.

Indijana je propustila priliku da se učvrsti na šestom mestu na Istoku pred plej-of, a najefikasniji u ekipi bio je Pol Džordž sa 22 poena.

Nju Orleans je pobedio Portland sa 100:77. Pelikanse je predvodio Demarkus Kazins sa 22 poena, devet skokova i tri asistencije, a Entoni Dejvis dodao je 15 poena i 15 skokova.

U ekipi Portlanda, koja je drugi put poražena u poslednjih sedam utakmica, najefikasniji je bio Demjan Lilard sa 29 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.