U trendu

Pobede Golden stejta i Minesote u NBA ligi

Košarkaši Golden stejta pobedili su noćas na svom terenu ekipu Detroita sa 102:86, a srpski igrač Nemanja Bjelica je za domaći tim postigao osam poena.

Najefikasniji u timu iz Kalifornije je bio Klej Tompson sa 21 poenom, Endru Vigins je dodao 19 poena, dok je poen manje upisao Stefen Kari, uz osam asistencija.

Dabl-dabl učinak je za domaći tim ostvario Džonatan Kuminga sa 12 poena i 10 skokova, dok je Bjelica pored osam poena zabeležio i sedam skokova, za nešto manje od 18 minuta na terenu.

Rodni Mekgruder je za Detroit upisao 19 poena i pet skokova, Hamidu Dijalo je zabeležio dabl-dabl sa 16 poena i 13 skokova, a Ajzea Stjuart je ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova.

Golden stejt je drugi na tabeli Zapadne konferencije u NBA ligi sa 32 pobede i 12 poraza, dok je Detroit pretposlednji na Istočnoj konferenciji sa 10 pobeda i 33 poraza.

Minesota je na gostovanju pobedila Njujork sa 112:110.

Ključne poene za pobedu gostiju postigao je Karl-Entoni Tauns na 29,3 sekunde pre kraja, kada je pod prekršajem postigao dva poena, a zatim je bio precizan i sa linije za slobodna bacanja (111:109).

Enotni Edvards je za Minesotu postigao 21 poen, Tauns je dodao poen manje, uz pet skokova, dok je Diandjelo Rasel upisao 17 poena, uz četiri asistencije.

U domaćem timu bolji od ostalih je bio Evan Furnije sa 27 poena i po četiri skoka i asistencije, Džulijus Rendl je zabeležio 21 poen, uz po devet skokova i asistencija, a Kemba Voker je upisao 19 poena.

Minesota posle 44 utakmice ima polovičan skor, dok Njujork uz utakmicu više ima i poraz više (22/23).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.