U trendu

Pobede Kerber, Nišikorija i Venus Vilijams

Banilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, nemačka teniserka Andželik Kerber plasirala se danas u treće kolo tog turnira, pošto je pobedila sunarodnicu Karinu Vitheft posle tri seta, 6:2, 6:7, 6:2.

Prva teniserka sveta, koja je danas napunila 29. godina, pobedila je za dva sata i 10 minuta, sedam puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila tri brejka.

Kerber, koja je prošle godine u finalu u Melburnu pobedila Amerikanku Serenu Vilijams, će u trećem kolu igrati protiv 58. teniserke sveta Karoline Pliškove iz Češke. Pliškova je sa 6:4, 7:6 pobedila Irinu Begu iz Rumunije.

Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u treće kolo pošto je pobedila 112. teniseru sveta Stefani Fegele iz Nemačke sa 6:3, 6:2.

Vilijams, 17. na WTA listi, će u trećem kolu igrati protiv Kineskinje Jing Jing Duan.

Peti nosilac Kei Nišikori iz Japana plasirao se u treće kolo, pošto je posle nešto više od dva sata pobedio 72. igrača sveta Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 6:4, 6:3.

Nišikori se petu godinu uzastopno plasirao u treće kolo gde će igrati protiv 121. tenisera sveta Lukša Lacka iz Slovačke. Lacko je pobedio Izraelca Dudija Selu sa 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.
 
Nišikori je tri puta igrao u četvrtfinalu u Melburnu, ali nikada nije prošao dalje. Ove godine bi u četvrtfinalu mogao da mu bude protivnik prvi igrač sveta Britanac Endi Marej.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar