U trendu

Pobede Klipersa i Filadelfije, dobra partija Marjanovića

Košarkaši Los Andejels Klipersa izjednačili su noćas protiv Golden Stejta na 1:1 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su posle najvećeg preokreta u istoriji doigravanja u NBA ligi pobedili sa 135:131.

Klipersi su nadoknadili zaostatak od 31 poena predvodjeni Luom Vilijamsom, koji je postigao 36 poena uz 11 asistencija. Lendri Šamet postigao je „trojku“, 16,5 sekundi pre kraja, Stefen Kari nije uspeo da odgovori na drugoj strani, pa je serija izjednačena posle dve utakmice.

Pobedi Klipersa doprineli su Montrez Harel sa 25 poena i 10 skokova i Danilo Galinari sa 24 poena, šest asistencija i četiri skoka. Šamet je utakmicu završio sa 12 poena, četiri skoka i tri asistencije. 

Klipersi su tako napravili najveći preokret u istoriji plej-ofa. Pre njih rekorderi su bili Los Andjeles Lejkersi, koji su u polufinalu plej-ofa Zapada 1989. godine nadoknadili 29 razlike protiv Sijetla.

„To je rekord koji nismo baš želeli, ali prihvatićemo ga. Kada smanjiš zaostatak na 12, a onda smanjiš na 10 i shvatiš da si u utakmici“, rekao je Lu Vilijams.

U ekipi aktuelnog šampiona Golden Stejta, najefikasniji je bio Stefen Kari sa 29 poena i šest asistencija, a imao je i tri ukradene lopte. Kevin Durent postigao je 21 poen, uz po pet skokova i asistencija, Kevon Luni 19 poena, Klej Tompson 17, a Drejmond Grin 14 poena i devet asistencija. Demarkus Kazins povredio je nogu u prvoj četvrtini i neizvesno je da li će se vraćati na teren do kraja sezone. 

„Prestali smo da igramo, prestali smo da igramo odbranu, napad, nismo bili u utakmici. Dobili smo ono što smo zaslužili. Klipersi su bili sjajni. Bili su gladni, ostali u igri, bili su zajedno“, rekao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Treća utakmica na programu je u četvrtak uveče u Los Andjelesu.

Košarkaši Filadelfije izjednačili su na 1:1 protiv Bruklina u prvom kolu plej-ofa Istoka, pobedom od 145:123.

Džoel Embid bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena i 10 skokova, a Tobajas Heris postigao je 19 poena. Tripl dabl učinak ostvario je Ben Simons, sa 18 poena, 12 asistencija i 10 skokova, a dobru partiju prikazao je srpski centar Boban Marjanović sa 16 poena i osam skokova. 

U ekipi Bruklina najefikasniji je bio Spenser Dinvidi sa 19 poena, Dandjelo Rasel dodao je 16 poena, a Ronde Holis Džerferson 15 poena.

Naredne dve utakmice na programu su u četvrtak i subotu uveče, a domaćin će biti Bruklin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.