U trendu

Pobede Mareja, Kerberove i Conge na Australijan openu

Prvi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se danas, devetu godinu uzastopno, u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Amerikanca Sema Kverija posle tri seta, 6:4, 6:2, 6:4.

Marej je za dva sata pobedio 32. igrača sveta Kverija, pet puta mu je oduzeo servis, a Amerikanac je napravio jedan brejk.

Britanac je rekao da je iznenadjen eliminacijom šestostrukog šampiona Australijan opena Novaka Djokovića, ali da misli da to ništa neće promeniti, osim ako se ne plasira u finale, koje je pet puta gubio u Melburnu, a četiri od Djokovića.

„Nije trebalo da igram protiv Novaka danas pa sam se koncentrisao na Sema, da udjem u taj meč čiste glave i sa dobrim planom, da pokušam da odigram dobro. To sam uradio. Naravno, ako dodjem do finala, Djokovićeva eliminacija će imati efekta“, naveo je Marej.

On je poverdio levi skočni zglob u meču drugog kola, pa je bio oprezan na početku današnjeg.

„Kako je meč odmicao osećao sam se sve bolje. Do kraja meča sam se dobro kretao i to je veoma pozitivno“, rekao je Marej.

Marej će u osmini finala igrati protiv Miše Zvereva iz Nemačke.

Branilac titule Andželik Kerber iz Nemačke plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Čehinju Kristinu Pliškovu u dva seta, 6:0, 6:4. Prva teniserka sveta će igrati protiv Amerikanke Koko Vandevej, koja je do svog prvog plasmana u osminu finala Australijan opena došla pobedom protiv Kanadjanke Eženi Bušar, 6:4, 3:6, 7:5

Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u osminu finala pošto je za manje od sat vremena pobedila debitantkinju na Australijan openu Kineskinju Dian Jingjing sa 6:1, 6:0.

Vilijams se tako plasirala 10. put u osminu finala Australijan opena od njenog debija 1998. godine. Ona će u osmini finala igrati protiv Mone Bartel iz Nemčke.

Francuz Žo Vilfred Conga plasirao se u četvrto kolo pošto je pobedio Amerikanca Džeka Soka sa 7:6, 7:5, 6:7, 6:3. Conga, 12. nosilac, će u osmini finala igrati protiv Britanca Danijela Evansa koji je sa 7:5, 7:6, 7:6 izbacio domaćeg tenisera Bernarda Tomića.

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u osminu finala pošto je sa 6:4, 6:4, 6:4 pobedio Lukaša Lacka iz Slovačke. On će u osmini finala igrati protiv pobednika duela Švajcarca Rodžera Federera i Čeha Tomaša Berdiha. Taj meč je u toku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar