U trendu

Pobede Å vjontek i Kasatkine u WTA finalu

FORT VORT – Prva teniserka na WTA listi, Poljakinja Iga Å vjontek pobedila je noćas Francuskinju Karolinu Garsiju 6:3, 6:2, u meču trečheg kola grupe „Trejsi Ostin“ u WTA finalu, koja se igra u američkom Fort Vortu.

Meč je trajao 85 minuta. Švjontek je u prvom setu posle izgubljenog trečeg servis gema, brejknula Garsiju dva puta i osvojila set.

Drugi set je Švjontek otvorila u istom ritmu i ostvarila brejk već na startu. Još jednom je brejknula Garsiju u sedmom gemu i tako došla do pobede u ovom meču.

U drugom meču dana, ruska teniserka Daria Kasatkina savladala je Francuskinju Kori Gof 7:6, 6:3.

Meč je trajao 102 minuta. U prvom setu obe teniserke su izgubile po tri servis gema, tako da se igrao taj brejk.

U taj brejku Gof je Kasatkini oduzela dva servisa, pa potom izgubila dva servisa. Pri rezultatu 7-6 za rusku teniserku, Gof je izgubila servis i time izgubila set.

Kasatkina je bolje otvorila drugi set i povela sa 2:0.

Francuska teniserka se vratila u meč sa jednim brejkom ali to nije bilo dovoljno za preokret. Gof je izgubila još dva servisa gema i time je ruska teniserka upisala pobedu u ovom meču.

U noći između petka i subote biće odigran meč između Amerikanke DÅŸesike Pegule i beloruske teniserke Arine Sabalenke, kao i meč između TuniÅ¡anke Ons DÅŸabir i grčke teniserke Marie Sakari.

WTA finale u Fort Vort igra se za nagradni fond od pet miliona dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar