U trendu

Pobede Toronta i Klipersa na startu NBA lige

Košarkaši Toronta počeli su noćas odbranu titule u NBA ligi pobedom posle produžetka protiv Nju Orleansa 130:122, u utakmici kojom je počela nova sezona najjačeg košarkaškog takmičenja.

Reptorse su predvodili Paskal Sjakam sa 34 poena, 18 skokova i pet asistencija i Fred Vanvlit sa 34 poena, sedam asistencija, pet skokova i dve ukradene lopte. Kajl Lauri u pobedi je učestvovao sa 22 poena, šest asistencija i pet skokova. On je 29 sekundi pre kraja ubacio dva slobodna bacanja za 117:117, kojima je izborio produžetak. 

Pelikansi su preko Džrua Holideja izjednačili na 122:122, na 2:23 pre kraja produžetka. Lauri je posle toga bio precizan sa linije za slobodna bacanja, Vanvlit je pogodio „trojku“, a zatim je sa distance bio precizan Lauri, pa su domaći serijom 8:0 prelomili utakmicu.

U ekipi iz Nju Orleansa najefikasniji je bio Brendon Ingram sa 22 poena, pet skokova i pet asistencija, Džej Džej Redik postigao je 16, a Džoš Hart 15 poena i 10 skokova. U ekipi nije bilo prvog pika Zajona Vilijamsona, koga zbog povrede čeka duža pauza.

Pre utakmice Reptorsima je uručen šampionski trofej i do sada najveće prstenje u istoriji NBA lige, a podignuta je i šampionska zastava.

„Moram da počnem da dižem teže tegove, kako bih mogao da nosim ovaj prsten“, našalio se Vanvlit.

Toronto je sedmu uzastopnu sezonu počeo pobedom, a ostvario je i osmu pobedu u devet utakmica sa Pelikansima.

U drugoj utakmici, Los Andjeles Klipersi pobedili su Lejkerse sa 112:102.

Kliperse je predvodio Kavaj Leonard sa 30 poena, šest skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i blokadom. On je tokom leta iz Toronta sa kojima je osvojio titulu, prešao u tim iz Los Andjelesa. Lu Vilijams postigao je 21 poen uz sedam asistencija, a Montrezl Herel 17 poena i sedam skokova. U timu nije bilo Pola Džordža, koji se oporavlja od operacija ramena.

U ekipi Lejkersa najefikasniji je bio Deni Grin sa 28 poena i sedam skokova, Entoni Dejvis postigao je 25 poena uz 10 skokova i pet asistencija, a Lebron Džejms 18 poena, devet skokova i osam asistencija.

Pobedu Klipersima donela je jaka klupa, pošto su rezervisti nadmašili protivničke sa 60:19. Pri rezultatu 85:85, Klipersi su serijom 19:7 otišli na 104:97 i obezbedili pobedu.

„Ovo će biti sjajna sezona. Svake noći igraćemo žestoko“, rekao je Leonard.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar