U trendu

Pobede Vašingtona, Hjustona i Golden Stejta

Košarkaši Vašingtona, Hjustona i Golden Stejt u noći izmedju srede i četvrtka ostvarili su pobede i tako poveli sa 2:0 četvrtfinalnim serijama plej-ofa NBA lige.

Sve tri ekipe iskoristile su prednost domaćeg parketa. Vašington je 109:101 pobedio Atlantu, dok je Hjuston sa 115:111 savladao Oklahomu, a Golden Stejt je bio ubedljiv protiv Portlanda sa 110:81.

Najuzbudljivije je bio u Teksasu, gde je Oklahoma gotovo tokom tri i po četvrtine bila u prednosti, ali na kraju nije uspela da dodje do trijumfa i brejka pred mečeve na svom parketu.

Hjuston je do pobede predvodio Džejms Harden sa 35 poena i osam asistencija, dok je Erik Gordon postigao 22, a Lu Vilijams ubacio je jedan manje.

Još jedno impresivno veče u ekipi Oklahome imao je Rasel Vestbruk. On je postigao 51 poen, uz 13 asistencija i 10 skokova, a Andre Robinson postigao je 12.

Vašington i Atlanta takodje su odigrali zanimljivu utakmicu, ali je tim iz prestonice SAD na kraju dobrom igrom u finišu prelomio i uspeo da odbrani domaći teren.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džon Vol sa 32 poena i devet skokova, dok je Bredli bil ubacio 31, a Marćin Gortat postigao je 14 poena i imao 10 skokova.

Pol Milsap je sa 27 poena predvodio Atlantu, dok je Denis Šreder postigao 23.

Golden Stejt je potvrdio dominaciju u Zapadnoj konferenciji i lako došao do trijumfa bez Kevina Durenta.

Stef Kari je sa 19 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, dok je Klej Tompson postigao 16, a jedan manje ubacio je Džaval Mekgi.

S druge strane u timu Portlanda istakao se Mauris Harkles sa 15 poena, dok je 12 postigao Demijen Lilard.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.