U trendu

Pobede Zvezde, Partizana i Vojvodine na „Kupu prijateljstva“

ZLATIBOR – Fudbaleri Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine ostvarili su pobede u mečevima prvog kola prestižnog turnira za igrače mlađe od 19 godina, „Kupa prijateljstva“, koji je na Zlatiboru okupio najtalentovanije fudbalere uz regiona.

Crvena zvezda je u prvom kolu grupe A pobedila Olimpiju 4:0 golovima Veselinovića u 28, Boškovića u 53, Graonje u 68. i Majstorovića u 69. minutu. U ovom kolu bio je slobodan Vardar.

Crvena zvezda je prošlogodišnji turnir završila sa maksimalnim učinkom i pobedama u svim utakmicama, a ove godine „crveno-beli“ su krenuli u pohod ka novom trofeju sigurnim triujmfom nad Olimpijom.

Zvezda je bila dominantna od starta, ali nikako nije uspevala da iskoristi svoje šanse pošto je u prvom poluvremenu dva puta pogađala okvir gola rivala.

Ipak, „crveno-beli“ su uspeli da stignu do vođstva preko Veselinovića u 28. minutu.

Crvena zvezda je sredinom drugog poluvremena duplirala svoju prednost preko Boškovića.

Zvezda je u poslednjim trenucima susreta stigla i do ubedljive pobede.

Graonja je postigao treći gol za „crveno-bele“ u 68. minutu, da bi samo minut kasnije Majstorović krunisao sjajno izdanje svog tima još jednim pogotkom za konačnih 4:0.

Partizan je upisao sigurnu i ubedljivu pobedu na startu „Kupa prijateljstva 2022“ pošto je u prvom kolu grupe B sa 4:0 savladao Slobodu iz Tuzle.

„Crno-beli“ su inicijativu u prvom poluvremenu krunisali golom u 28. minutu kada je Isailović postigao gol za Partizan.

U drugom poluvremenu Partizan je nastavio da dominira terenom, a vrlo brzo je uspeo i da duplira prednost pošto je Mirčetić u 44. minutu povisio na 2:0.

Do kraja utakmice, crno-beli su postigli još dva pogotka, a oba puta je strelac bio Ilić.

U ovom kolu slobodna je bila Sutjeska.

Vojvodina je u grupi D savladala sarajevski Željezničar 4:2.
Vojvodina je povela u poslednjim minutima prvog poluvremena, pošto je Abadžija postigao dva gola za samo dva minuta i tako doveo svoj tim u prednost od 2:0.

Vojvodina je preko Paunovića u 44. minutu postigla treći gol, dok je Apostolovski u 51. minutu povisio vođstvo Novosađana na 4:0.

Željezničar je u finišu utakmice preko Efendića uspeo da ublaži poraz.

On je postigao oba gola za svoj tim.

U ovom kolu slobodan je bio Osijek.

U utakmici prvog kola grupe C Akademija Pandev i Sarajevo su odigrali nerešeno bez golova. U ovom kolu bio je slobodan Dinamo.

Ovo je četvrti po redu „Kup prijateljstva“, koji je okupio 12 ekipa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.