U trendu

Počelo Svetsko prvenstvo u brzoklizačkom višeboju

Svetsko prvenstvo u brzoklizačkom višeboju, odnosno u više povezanih disciplina, pri čemu se ukupan rezultat meri u poenima, a ne u postignutom vremenu, počelo je večeras u nemačkom gradu Incelu.

U četvrtak i petak su na programu sprinterske discipline, 500 i 1.000 metara, a u subotu i nedelju je takozvano „all around“ takmičenje u kojem će se zbrajati rezultati trka na 500, 1.500 i 3.000 i 5.000 metara u ženskoj konkurenciji i 500, 1.500, 5.000 i 10.000 metara u muškoj konkurenciji.

Posle prvog dana sprinterskih trka u vođstvu je Japanka Miho Takagi koja je bila druga na 500 i prva na 1.000 metara, sledi je Femke Kok iz Holandije (prva na 500 i treća na 1.000 metara), dok je treća Holanđanka Juta Lirdam, koja je bila peta na 500 i druga na 1.000 metara.

Očekuje se izuzetno uzbudljiv nastavak ovog sprinterskog tromeča i u petak, mada bi u borbu za medalju mogle da se uključe i dve Amerikanke, Kimi Gec i Erin Džekson.

U muškoj konkurenciji, sprintersko takmičenje je manje zanimljivo, jer je svetski rekorder Amerikanac Džordan Štolc odlučio da se takmiči samo u „all around“ varijanti. U odsustvu najboljeg prvo mesto posle prvog dana drži Kanađanin Loren Debro, drugi je Kinez Žonjan Ning, a treći Holanđanin Jening De Bo.

U petak su ponovo na programu iste sprinterske discipline, a pobednik će biti dobijen zbrajanem svih poena, pri čemu je najbolji onaj koji ih ima – najmanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.