U trendu

Počinje napad na medalju

Osim ambijenta, treninga u maloj sali pored „Sinan Erdem arene“, ništa se nije promenilo u rutini Srbije pred današnju utakmicu osmine finala Evrobasketa protiv Mađarske (14.15), prvu eliminacionu na kontinentalnom šampionatu.

Sudeći po atmosferi na treningu, na kojem je i predsednik KSS Predrag Danilović aktivno učestvovao pokaznim vežbama Vladimiru Štimcu i Branku Laziću, neozbiljnost u duelu sa autsajderom sasvim je isključena.

– Biće teško i napeto, bez obzira na to što imamo protivnika manje zvučnog imena. Idemo na ekipu sa dosta dobrih pojedinaca, ali učinićemo sve da potvrdimo ulogu favorita – kaže Lazić, momak kome opuštanje nije u rečniku.

Na suprotnom košu od onog ispod kojeg je Danilović otkrivao male tajne velikih majstora, odvijala se uobičajena akcija Bobana Marjanovića i Miroslava Mute Nikolića – deset iz deset. Vežba u kojoj srpski div pokušava da iz kretnje pogodi svih deset šuteva, prenose Novosti.

Mađari stvarno igraju dobro, neke igrače poznajem, protiv nekih sam igrao – priča Bobi posle šuterskog časa. – Trebalo bi da budemo spremni za napade sa svih strana. Igraju timski, ne bi ni prošli u osminu finala da nije tako. Očekujemo veliku borbu i nadamo se prolasku u četvrtfinale.

Jedino zvučno ime u sastavu Mađara je novi igrač Barselone Adam Hanga, koga odlično poznaje Vladimir Lučić.

– Poseduje veliki kvalitet. Njegov dolazak u Barselonu oko kojeg je bilo mnogo polemike i frke, pokazuje da nije samo odbrambeno jak. Kompletan igrač. Imali smo mnogo duela u klupskim sezonama. ali u reprezentaciji je još opasniji, jer ima sva prava. Praktično, uz još dvojicu igrača, može da radi napadačke stvari koje nije primoran da radi u klubu. Trenutno je jedna od najboljih trojki u Evropi. Generalno, u svim utakmicama do sada smo imali ozbiljne rivale na toj poziciji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar