U trendu

Počinje Super liga Srbije, Partizan brani titulu

Nova sezona Super lige Srbije, koja će se od ove godine igrati po novom sistemu, počeće sutra, a titulu brani beogradski Partizan.

Od ove sezone Super liga će se igrati po novom sistemu takmičenja. Ostao je isti broj klubova – 16, a posle dvokružnog sistema i odigranih 30 kola, liga će se podeliti. Po završetku prvog dela takmičenja, dotadašnji broj osvojenih bodova biće podeljen sa dva, a u dalje takmičenje, plej-of i plej-aut krenuće se sa novim brojem bodova.

Prvih osam ekipa na tabeli igraće u plej-of grupi, a preostalih osam plej-aut i igraće se po jednokružnom bod sistemu, sedam kola.

Aktuelni šampion Partizan će sutra od 20 sati na svom terenu krenuti u odbranu titule protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca, koji se vratio u Super ligu, Crvena zvezda će u nedelju u 19 sati igrati na Vračaru protiv OFK Beograda, a Vojvodina će u nedelju u Novom Sadu biti domaćin Čukaričkom.

Čačanski Borac će sutra, kao i crno-beli od 20 sati ugostiti Radnički iz Niša, koji se u poslednjih nekoliko dana izuzetno pojačao sa bivšim igračima Crvene zvezde.

Novajlija u Super ligi Radnik iz Surdulice sezonu će početi u Subotici protiv Spartaka, dok će Javor, koji se vratio u Super ligu, u prvom kolu igrati na gostovanju protiv Novog Pazara, a u „malom“ gradskom derbiju na Banjici Rad će ugostiti Voždovac. Takođe, u subotu će se u Jagodini sastati istoimeni klub iz tog grada i Mladost iz Lučana. 

Partizan, koji je sezonu već počeo u utorak u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Dila Gori, se prošle sezone izjednačio sa Zvezdom po broju titula šampiona države, te ove godine žele da po prvi put u novijoj istoriji kluba preteknu „večitog“ rivala po broju trofeja.

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 19 sati igraju na Vračaru protiv OFK Beograda, na čijoj klupi će debitovati legenda crveno-belih Vladimir Petrović. Zvezda se ove sezone neće takmičiti u Ligi Evropa, pa će se predvođena novim trenerom Miodragom Božovićem, koncentrisati na domaća takmičenja i pokušati da osvoji „duplu krunu“.

Osvajač Kupa Srbije beogradski Čukarički i novosadska Vojvodina dobro su počeli sezone u kvalifikacijama za Ligu Evropa. Oni će se u nedelju od 19 sati sastati u Novom Sadu, a sigurno je da bi obe ekipe želele da takmičenje u Super ligi započnu trijumfalno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.