Podraščanin i Ognjenovićeva najbolji u 2015.

Srednji bloker reprezentacije Srbije Marko Podraščanin izabran je danas za najboljeg srpskog odbojkaša u 2015. godini, a kod žena ta nagrada pripala je Maji Ognjenović.

Podraščanin je tokom ove godine sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju u Svetskoj ligi, a nagrada za najboljeg odbojkaša pripala mu je prvi put u karijeri.

“Velika mi je čast što dobijam ovu nagradu. Iskren da budem, nisam je očekivao, jer iz ličnih iskustava u 2015. godini, osim Svetske lige, nije bila posebno uspešna. Zahvalio bih svima, a posebno doktoru Ljubi Martinoviću koji nas hrani pozitivnom energijom… I odgovarajućim lekovima”, rekao je Podraščanin uz smeh na novogodišnjem koktelu u beogradskom hotelu Metropol.

“Imamo šansu da na najbolji način počnemo 2016. godinu, da na turniru u Berlinu izborimo plasman na Igre u Rio”, dodao je on.

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović je drugu godinu uzastopno izabrana za najbolju srpsku odbojkašicu.

Ona je sa nacionalnom selekcijom u 2015. godini osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, kao i srebrno odličje na Svetskom kupu, koje im je donelo i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Takodje, Ognjevićeva je proglašena i za najboljeg tehničara na kontinentalnom šampionatu.

“Izuzetno sam počastvovana što drugi put dobijam ovu nagradu, pogotovo jer dolazi od nekoga našeg, našeg Saveza. Da je ovu nagradu dobila bilo koja moja sagračica iz reprezentacije to bi bilo pravedno i očekivano”, rekla je Ognjenovićeva.

Ona je ocenila da će 2016. godina biti još uspešnija za srpsku odbojku.

“Znam da će godina pred nama biti još uspešnija, jer ćemo osvojiti medalju u Riju. Nikada nisam izjavila nešto kao danas, ali sam u ovo sigurna, jer je ekipa sazrela i spremna je za nešto tako”, kazala je ona.

Pored nagrada za najbolje igrače, dodeljene su i mnogobrojne plakete gradovima i sponzorima kao znak zahvalnosti na podršci, zlatne značke Vladimiru Batezu, Andriji Geriću, Nikoli Grbiću, Vanji Grbiću i Ivanu Miljkoviću za prvo odbojkaško zlato sa Olimpijskih igara, kao i priznanja ekipama srednjih škola iz Beograda i Velikog Gradišta na plasmanu na Svetsko školsko prvenstvo, koje će se u junu održati u glavnom gradu Srbije.

Takodje, proglašeni su i najbolji sprski igrači u odbojci na pesku. U muškoj konkurenciji za najboljeg je proglašen Lazar Kolarić, a kod žena izabrana je Marija Milošević.

(Beta)

Ostavite komentar