Podrška Pokrajine za projekat Zrenjanin-Evropski grad sporta

ZRENJANIN, 26. januara (TanjUg) – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta razgovarao je danas u Zrenjaninu sa gradonačelnikom Simom Salapurom o podršci Pokrajine u realizaciji projekta Zrenjanin – Evropski grad sporta 2021.

„Pokrajiniski sekretarijat za sport i omladinu pomoći će Gradu Zrenjaninu u realizaciji ovog sjajnog projekta“, rekao je Basta i dodao da Zrenjanin apsolutno zaslužuje titulu grada sporta, koju ove godine nosi.

Kako se navodi u saopštenju, nakon sastanka u Gradskoj kući Basta i Salapura su obišli Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“, gde je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa 418.000 dinara finansirao obnovu fiskulturne sale.

„Nastavljamo sa ulaganjima u školsku sportsku infrastrukturu. Važno je da mladima obezbedimo što bolje uslove za sportske aktivnosti, jer su škole baza za kasnije bavljenje vrhunskim sportom“, kazao je Basta.

Gradonačelnik Simo Salapura istakao je da Grad Zrenjanin nastavlja saradnju sa nacionalnim i pokrajinskim institucijama u realizaciji projekta koji mu je doneo titulu grada sporta.

„Danas smo konkretizovali detalje i smernice kada je reč o aktivnostima u realizaciji programa obeležavanja titule koju je naš grad poneo za 2021. godinu“, rekao je Salapura, dodajući da se jedan od projekata tiče i ulaganja u sportsku infrastrukturu.

„Imamo potrebu da fiskulturna sala u školi „Petar Petrović Njegoš“ bude u funkciji čitave godine, kako za redovne školske aktivnosti tako i za vannastavne“, kazao je Salapura ističući da je ova škola, sa 1.200 učenika, bitna tačka u razvoju sporta u Zrenjaninu, te da svako ulaganje u rekvizite ili u sportsku infrastrukturu omogućava mladim Zrenjanincima bolje uslove za bavljenje sportom.

Sekretar Basta obišao je i odeljenje sporta u zrenjaninskom Narodnom muzeju, a u jedinom sportskom kutku ove vrste u našoj državi izloženo je preko 5.300 sportskih eksponata, koji svedoče o uspesima zrenjaninskih sportista, koji su osvojili i 23 olimpijske medalje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.