U trendu

Pojavio se snimak: Pogledajte šta su Englezi uradili Šmajhelu prilikom penala

Engleska je pobedom nad Danskom u produžecima (2:1) izborila finale Evropskog prvenstva. Gordom Albionu to će biti prvi nastup u finalu velikog takmičenja nakon 55 godina.

Ključan trenutak susreta bio je sporan jedanaesterac za domaćina koji je dosuđen krajem prvog produžetka. A da stvar za Dance bude gora, pojavio se snimak koji pokazuje kako engleski navijači zelenim laserom ometaju golmana Kaspera Šmajhel. Uprkos tome, danski golman obranio je udarac Harija Kejna, ali bio je nemoćan nakon obijene lopte koja je na kraju završila u golu.

– Ako je neko zabljesnuo Šmajhela laserom, želim doživotnu zabranu dolaska na stadione – komentarisao je bivši engleski napadač Stan Kolimor.

U četvrtak se, povodom ovog incidenta, oglasilo i nadležno telo UEFA-e koje je najavilo pokretanje disciplinskog postupka protiv reprezentacije Engleske zbog ometanja laserom, a takođe su objavili da sprovode istragu povodom paljenja vatrometa i ometanja himne od strane engleskih navijača.

Tokom izvođenja Danske himne na Vembliju su se čuli uzvici i zvižduci, kao i prošle nedelje tokom meča Engleza i Nemaca, kada je izviždana nemačka himna.

„Ceo slučaj će ispitati UEFA-no telo za kontrolu, etiku i disciplinu u predviđenom roku“, navodi se u saopštenju UEFA-e.

Engleska reprezentacija u nedelju na Vembliju igra finale protiv Italije, a poslednji veliko fudbalsko takmičenje,.Svetsko prvenstvo, osvojili su još 1966. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.