U trendu

Ponovo odložena utakmica Čukaričkog i Partizana

Utakmica fudbalera Čukaričkog i Partizana, koja je popodne trebalo da se odigra, ponovo je odložena, a odluka o njenom odigravanju biće doneta po okončanju postupka po žalbi Čukaričkog, koji je tražio da se meč registruje u njegovu korist.

Utakmica Čukaričkog i Partizana prekinuta je u utorak zbog nereda na tribinama i odlučeno je da se nastavi danas od 18 časova.

Čukarički je ranije danas saopštio da nije dobio zvanično obaveštenje o razlozima prekida utakmice i ocenio da je jedino ispravno da se meč registruje službenim rezultatom u njegovu korist.

U saopštenju objavljenom na sajtu Super lige navodi se da je posle izveštaja službenih lica sudija iz opravdanih razloga, odnosno brige za zdravlje i bezbednost svih aktera, prekinuo utakmicu, nakon konsultacija sa delegatom i predstavnicima oba kluba.

U izveštaju sudije o trajnom prekidu utakmice, između ostalog, navedeni su razlozi u predugom i neefikasnom pražnjenju tribine, što je prouzrokovalo pauzu od 50 minuta, kao i mogućnosti za daljim ugrožavanjem bezbednosti aktera utakmice zbog činjenice da nije ispražnjen kompletan stadion.

„Shodno članu 12. stav 3. Propozicija za takmičenje, u predviđenom roku, direktor takmičenja je utvrdio datum i vreme nastavka prekinute utakmice putem službenog informacionog sistema KOMET, o čemu su odmah obaveštena oba kluba. Takođe, od službi zaduženih za bezbednost i sigurnost dobijene su preporuke da se pomenuta utakmica nastavi bez prisustva publike“, piše u saopštenju.

„Uzimajući u obzir činjenicu da je FK Čukarički u propisanom roku, 12. aprila uložio žalbu na utakmicu koja je prekinuta, kao i da postoji spor oko termina nastavka utakmice, kao organ nadležan za donošenje konačne odluke direktor takmičenja je odlučio da se utakmica neće nastaviti u prethodno određenom terminu 12. aprila u 18 časova“, ističe se.

Konačna odluka u vezi sa utakmicom biti doneta po okončanju postupka po žalbi Čukaričkog i sagledavanju i utvrđivanju opravdanosti razloga za trajni prekid utakmice, u skladu sa pozitivnim propisima i sportskim načelima.

Zajednica Superligaša navela je da je ponašanje navijača Partizana u utorak nanelo veliku štetu fudbalu i elitnom rangu takmičenja, zbog čega će po hitnom postupku biti pokrenuti disciplinski postupci pred nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije, a takođe i prijava zbog loše organizacije utakmice i unošenja velikog broja pirotehničkih sredstava.

Radi zaštite integriteta i imidža kompletnog takmičenja oba kluba su upozorena na istupanja u javnosti kojima ugrožavaju opšti interes svih klubova i samog takmičenja, dodaje se.

„Želimo da istaknemo da će Zajednica u narednom periodu prema ovakvim i sličnim događajima iskazivati nultu toleranciju, kao i da će se kroz institucije FSS tražiti najstrože kazne i pooštravanje kaznenih odredbi u vezi sa ovakvim i sličnim događajima“, navela je Zajednica.

Čukarički posle 29 utakmica zauzima treće mesto na tabeli sa 59 bodova, a Partizan je četvrti sa dva boda manje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.