U trendu

Pop Lazić se oprostila od reprezentacije: Vreme je za mlađe

BEOGRAD – Srpska rukometašica Slađana Pop-Lazič završila je reprezentativnu karijeru i neće igrati u baraž mečevima protiv Slovačke za plasman na Svetsko prventsvo.

„Smatram da je vreme za mlađe generacije. Hoću da se više posvetim sebi, klupskoj karijeri, tim pre što moj Brest ima priliku da zaigra na F4 Lige šampiona. U ovom trenutku, ovo je definitivna odluka, jer postoji i ono „nikad ne reci nikad“. Jednostavno, ništa se ne zna“, rekla je Pop Lazić u intervjuu za Večernje novosti.

Neuspeh na olimpijskom kvalifikacioniom turnru u Đeru imao je uticaj na odluku rukometašice koja je u dresu Srbije odigrala 110 utakmica i postigla 324 gola.

„Iskreno, ima i toga. Ostao je veliki žal što nismo odigrale bolje, što nismo izvadile japansku vizu. Shvatila sam i da su neke druge reprezentacije dosta podmladile ekipu. Možda je ovo što smo do sada uradile i naš maksimum. Znam da je uspeh izboriti i kvalifikacije, ali nismo uspele. Verovatno je to presudilo je da se povučem“, istakla je Pop Lazić, koja veruje da će rukometašice pobedi Slovačku u baražu za SP u Španiji.

„Želim im svu sreću. Verujem u njih i nadam se da će izboriti Španiju. Ali, ovog puta ću ih, kao i svi u Srbiji, bodriti sa malih ekrana“, zaključia je Pop Lazić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.