U trendu

Poraz Djokovića, Nadal osvojio 13. titulu na Rolan Garosu

Srpski teniser Novak Djoković nije danas uspeo da osvoji titulu na Rolan Garosu u Parizu, pošto je u finalu izgubio od drugog igrača sveta Španca Rafaela Nadala posle tri seta, 0:6, 2:6, 5:7.

Nadal je prvog tenisera sveta pobedio posle dva sata i 40 minuta i u svom 13. finalu na pariskom grend slemu osvojio 13. trofej. On se po broju grend slem titula izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, sada obojica imaju po 20.

Nadal je odlično igrao u prvom setu, napravio je tri brejka i nije dozvolio prvom teniseru sveta da osvoji nijedan gem, pa je poveo u meču posle 46 minuta.

Djoković je pravio greške i u nastavku, osvojio je dva gema, a Nadal mu je dva puta oduzeo servis za vodjstvo od 2:0.

U trećem setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise, sve do petog, kada je Nadal napravio brejk bez izgubljenog poena i poveo sa 3:2. Djoković je odmah uzvratio, iskoristio je drugu brejk loptu, napravio prvi brejk u meču i izjednačio na 3:3.

Prvi teniser sveta je posle toga lako osvojio gem na svoj servis i poveo je sa 4:3, a posle toga uspešan na svoj servis bio je i španski teniser.

Djoković je u devetom gemu spasio brejk loptu i ponovo poveo, Nadal je osvojio gem na svoj servis, a brejk je napravio u 11. gemu za vodjstvo od 6:5, posle dvostruke servis greške Djokovića. Španac je posle toga sigurnim servisima osvojio gem i ostvario veliku pobedu.

Nadal je osvojio titulu na Rolan Garosu bez izgubljenog seta na turniru, a danas je ostvario 100. pobedu na tom turniru.

To je bila 27. pobeda Nadala protiv Djokovića, koji ima 29 pobeda u medjusobnim duelima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.