U trendu

Poraz Partizana na Kipru, AEK u Beograd stiže sa golom prednosti

Fudbaleri Partizana izgubili su danas u Larnaki od AEK-a sa 2:1, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Partizan je na AEK Areni poveo u 18. minutu pogotkom Kvinsija Meninga, izjednačio je Anhel Garsija u 33, a pobedu domaćem timu doneo je Hrvoje Milićević u 70. minutu.

Izabranici Ilije Stolice su bili bolji rival u prvom delu prvog poluvremena, a dobru igru crno-belih krunisao je Mening u 18. minutu.

Brzu akciju Partizana započeo je Ljubomir Fejsa, lopta je potom stigla do Bibrasa Nahta koji je proigrao Rikarda Gomeša, a on Meninga kome nije bilo teško da zatrese mrežu domaće ekipe.

AEK je stigao do izjednačenja u 34. minutu, iz prve šanse na utakmici. Lopta je posle kornera stigla do Nenada Tomovića, koji je glavom vratio na peterac gde ju je dočekao usamljeni Garsija i lako savladao Nemanju Stevanovića.

Isti scenario vidjen je i u nastavku. Partizan je bolje počeo, Gomeš je u 54. minutu pogodio prečku, ali je AEK nakon toga preuzeo inicijativu i ponovo posle kornera kaznio slabu odbranu beogradskog tima.

Ovog puta se u kaznenom prostoru najbolje snašao Milićević, koji je posle udarca Bruna Game i odbijene lopte doneo vodjstvo i pobedu kiparskom timu.

Revanš meč je na programu za sedam dana na stadionu u Humskoj, a pobednik ovog dvomeča će u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa igrati protiv ukrajinskog Dnjepra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar