U trendu

Poraz Partizana na Old Trafordu

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u gostima od Mančester junajteda sa 0:3, u utakmici četvrtog kola Grupe L Lige Evropa.

Strelci na Old Trafordu bili su Mejson Grinvud u 22, Entoni Marsijal u 33. i Markus Rašford u 49. minutu.

Posle četriri odigrana kola, Junajted je prvi na tabeli sa 10 bodova, AZ Alkmar je drugi sa osam, Partizan je na trećem mestu sa četiri, dok je Astana poslednja bez bodova.

Junajted je potpuno dominirao u prvom poluvremenu i, pored dva postignuta gola posle grešaka odbrane Partizana, imao je još nekoliko sjajnih prilika. S druge strane, Partizan se nije libio da napadne, ali je kako je vreme odmicalo sve redje bio na polovini protivnika.

Utakmica je počela sa dva poništena gola, Marsijalu na jednoj i Sadiku na drugoj strani, a nakon toga usledile su prilike za Rašforda. Prvo je šutirao pored gola, a potom je Stojković dobro intervenisao.

Junajted je poveo u 22. minutu golom Grinvuda. Rašford je poslao pas po zemlji, lopta je prošla kroz ceo kazneni prostor i na kraju stigla do Grinvuda kojem nije bilo teško da savlada Stojkovića.

Samo 11 minuta kasnije Junajted je duplirao prednost posle sjajne solo akcije Marsijala koji je izigrao celu odbranu Partizana.

Meč na Old Trafordu rešen je na početku drugog poluvremena, u 49. minutu, kada je mrežu Stojkovića pogodio i Rašford. Nakon lopte upućenje ka Ešliju Jangu, Nemanja Miletić se nije dobro snašao. Krenuo je pa stao, a Jang je lepo proigrao Rašforda koji je zakucao loptu u mrežu.

Junajted je kontrolisao meč do kraja i nije dozvolio Partizanu da ugrozi Romera, pa će crno-beli šansu za prolaz dalje tražiti u preostala dva kola.

U narednom kolu, koje je na programu 28. novembra, Partizan gostuje AZ Alkmaru, dok Junajted ekipi Astane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.