U trendu

Potvrđeno – Beograd će ponovo uživo gledati Đokovića!

Srpski teniser Novak Đoković i zvanično je potvrdio da će učestvovati na Srbija openu, turniru koji se posle devetogodišnje pauze ove sezone vraća na scenu.

Đoković je objavio raspored naredna tri turnira na kojima će nastupiti nakon osvajanja Australijan opena.

Novak je u finalu prvog Grend slema sezone pobedio Danila Medvedeva i po deveti put postao šampion Melburna.

Trenutak nastavka Novakove sezone je posle finala dospeo pod znak pitanja zbog povrede stomačnog mišića koju je zadobio tokom Australijan opena, ali će, kako stvari stoje, za mečeve biti spreman već 24. marta.

Prvi sledeći turnir na kojem će nastupiti biće Masters u Majamiju, koji se održava od 24. marta do 4. aprila.

Novak iza sebe ima šest titula iz Majamija (2007, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016), čime je izjednačen sa Andreom Agasijem. Pre dve godine zaustavio ga je Roberto Bautista Agut u četvrtom kolu (6:1, 5:7, 3:6), a 2020. turnir nije održan zbog pandemije virusa korona.

ATP tur se zatim seli u Evropu, gde će početi sezona na šljaci, a prvi turnir na najsporijoj podlozi biće mu Masters u Monte Karlu, koji se održava od 11. do 18. aprila.

Novak je dva puta u karijeri osvajao turnir u Monte Karlu (2013, 2015). Pre dve godine je u četvrtfinalu poražen od Danila Medvedeva (3:6, 6:4, 2:6), a 2020. turnir nije održan zbog pandemije virusa korona.

Poslednji turnir na kojem će do Rolan Garosa sigurno nastupati biće pomenuti Srbija open, turnir iz Serije 250, koji je prethodno igran od 2009. do 2012. godine. U ta četiri izdanja najbolji teniser sveta je bio šampion dva puta (2009. i 2011).

Srbija open je nedavno dobio jednogodišnju licencu od turnira u Budimpešti, a direktor turnira biće Novakov brat Đorđe. Cilj je da se turnir u Beogradu održava dugi niz godina.

Ovo takmičenje se održava od 19. do 25. aprila na Novakovim terenima na Dorćolu, a Đoković, što se tiče sezone na šljaci, do početka Otvorenog prvenstva Francuske još može da učestvuje na mastersima u Madridu i/ili Rimu.

Podsetimo, srpska publika je imala priliku da Novaka gleda sredinom prošle godine tokom Adrija tura, egzibicionog turnira koji je organizova srpski teniser.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar