U trendu

Potvrđeno: Đoković neće igrati u Australiji ako se ne vakciniše

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na Australijan openu ako se ne vakciniše.

Australijski ministar ministar za imigraciju Aleks Hok rekao je da Novak Đoković neće igrati u Australiji ako se ne vakciniše.

Ministar Hok je jasan da Novak neće moći da uđe u Australiju nevakcinisan.

„Dobili smo savet od naših zdravstvenih radnika i naših zdravstvenih savetnika da u Australiju nećemo puštati ljude koji se nisu vakcinisali sa dve doze“, rekao je Hok i prokomentarisao situaciju Novaka Đokovića:

„Nemam poruku za Novaka Đokovića. Imam poruku za sve koji žele da dođu u Australiju, pa i za njega – moraće da se vakciniše sa dve doze“.

Kako su preneli pojedini mediji, od prvih pet u ovom trenutku poznato je da Novak Đoković nije želeo da otkrije da li je vakcinisan, po prethodno datim izjavama – nevakcinisan je Rus Danil Medvedev nije vakcinisan, kako ni Stefanos Cicipas. Ni Nemac Aleksandar Zverev nije primio vakcinu, a što se Rafaela Nadala tiče nepoznato da li je vakcinisan, ali za njega je neizvesno i da li će učestvovati na Australijan openu zbog povrede.

Andrej Rubljov (Rusija) je šesti na ATP listi i u slučaju da gore nabrojanih petorica igrača ne budu igrali u Melburnu, to će značiti da će Rus biti prvi nosilac na Ozi Openu. Prvi nosilac bi tako bio čovek koji nikada nije igrao čak ni polufinale nekog grend slema, već je Rubljovu najveći uspeh četvrtfinale na Australijan openu, Rolan Garosu i US openu.

Australijan open se igra od 17. do 30. januara 2022. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.