U trendu

Poverenici Čelsija još nisu pristali da vode klub

Poverenici Fondacije Čelsi još se nisu složili da preuzmu starateljstvo i brigu o tom fudbalskom klubu, što je od njih tražio vlasnik Roman Abramovič, posle pritisaka zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Kako je danas preneo Skaj, šestoro poverenika Fondacije žele više informacija o tome da li bi vodjenje kluba bilo u skladu sa britanskim zakonom o dobrotvornim fondacijama i izrazili su zabrinutost na sastanku u nedelju.

Advokati fondacije sada rade na tome da vide da li Abramovičev predlog može sprovesti u delu. Poverenici žele da sve bude čisto sa pravne strane gledišta pre nego preuzmu kontrolu nad klubom dok Abramovič ostaje vlasnik.

Britanski poslanici su prošle nedelje u više navrata naglašavali da Abramoviču ne bi trebalo dozvoliti da vodi Čelsi zbog njegovih navodnih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ruski milijarder je u nedelju izdao saopštenje od 110 reči, u kome nije pomenuo Rusiju ili Ukrajinu, već samo da predaje kontrolu nad klubom ali da ostaje vlasnik.

Javnost je žestoko kritikovala to saopštenje, a zatim je Čelsi 14 sati kasnije izdao novo saopštenje u kome je naveo da je situacija u Ukrajini „užasna i poražavajuća“ i da se „svi u klubu mole za mir u Ukrajini“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar