U trendu

Pre tačno 27 godina dogodio se incident koji je promenio tenis (video)

Na današnji dan pre 27 godina na turniru u Hamburgu tadašnju jugoslovensku teniserku Moniku Seleš nožem je ubo navijač Nemice Štefi Graf.

Tog 30. aprila 1993. desio se incident koji je promenio svet tenisa, kada je u četvrtfinalu u susretu između Seleš i Magdalene Malejeve, 38-godišnji gledalac Ginter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, nožem je gađao Seleš u kičmu, između lopatica.

Seleš se fizički oporavila za nekoliko nedelja, ali napad je ostavio veće, psihološke posledicea, a profesionalnom tenisu se nije vratila naredne dve godine.

Napadač nije dobio zatvorsku kaznu zbog psihičkog stanja, ali je dobio uslovnu dvogodišnju kaznu sa obaveznim psihološkim lečenjem.

Zbog ovog incidenta su pojačane mere sigurnosti na teniskim turnirimaa, a u trenutku incidenta teniserka iz Novog Sada bila je najbolja igračica sveta i imala je 19 godina.

Do tog trenutka imala je osam osvojenih trofeja na Gren slem turnira, među kojima je i Rolan Garos koji je osvojila kao najmlađa u istoriji sa samo 16 godina.

Do kraja karijere osvojila je još samo jedan trofej na najvećim turnirama, kada je 1996. godine pobedila na Australijan openu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar