U trendu

Predrag Mijatović

Predrag Mijatović rođen je 19. januara 1969. godine. Jedan od najpoznatijih napadača u savremenoj istoriji jugoslovenskog fudbala, Mijatović je svoju profesionalnu seniorsku karijeru započeo u Partizanu, postižući velike uspehe na nacionalnom nivou.

Bio je proglašavan za najboljeg igrača jugoslovenskog prvenstva, pružao je odlične utakmice i često davao golove u beogradskom klubu. Iz Partizana je otišao u špansku Valensiju za šest miliona maraka, što je do tada bila rekordna suma za jednog domaćeg igrača.

U ovom španskom klubu nastavio je sa dobrim igrama, što mu je u Španiji često donosilo veću popularnost nego što su imali mnogi veliki španski fudbaleri. Veliki transfer iz Valensije u Real Madrid desio se na vrhuncu karijere ovog igrača. U Realu je imao nekoliko uspešnih sezona od kojih se izdvaja, svakako, ona u kojoj je Kraljevski klub postao prvak Evrope, a Mijatović dao gol na finalnoj utakmici.

Bio je jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje Zlatne kopačke, ali ga je Ronaldo te godine pretekao. Od tada, njegova karijera kreće nizbrdo. Sve lošije utakmice najpre su ga preselile u italijansku Fiorentinu, a danas, kada je ovaj klub bankrotirao, Mijatović nema svoj klub.

Za reprezentaciju je igrao dosta utakmica, ali je šteta što jedno vreme nije mogao da učestvuje u nacionalnom timu zbog sankcija. Periodi dobre i loše igre koji se smenjuju karakteristični su za njegove nastupe u reprezentaciji.

Bio je oženjen sa Elenom Rakočević, sa kojom ima i sina Luku. Ovaj par razveo se 1998. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.