U trendu

Predsednik Barselone: Nema sportskih razloga za odlazak u saudijsku ligu

Predsednik Barselone Đoan Laporta doveo je u pitanje ambicije fudbalera koji su ovog leta prešli u klubove iz Saudijske Arabije, rekavši da nema sportskih razloga za odlazak u tu ligu.

Otkako je prošlog decembra Kristijano Ronaldo prešao u Al Nasr, ovog leta u saudijsku ligu otišli su brojni igrači iz najjačih evropskih liga i klubova – Karim Benzema, Sadio Mane, Sergej Milinković-Savić, Marcelo Brozović, Ngolo Kante i drugi.

Laporta je za Si-En-En (CNN) rekao da nije zabrinut da će klub propustiti da dovede nekog igrača, iako Saudijci imaju mnogo veće ponude.

„Na sreću, većina igrača vole fudbalski klub Barselona. Oni vole naš klub zbog načina kojim ga vodimo, zbog igrača koje smo imali u prošlosti i koje imamo u sadašnjosti“, naveo je Laporta, preneo je Fudbal Španija.

Predsednik Barselone naveo je da su fudbaleri otišli u saudijske klubove isključivo zbog novca.

„Kada igrač, uz svo poštovanje, radije ode u Saudijsku Arabiju, u suštini nema sportskih razloga. Znate, postoje i drugi razlozi koji su prioritet. A fudbal mora biti prioritet – sportski razlozi moraju biti prioritet“, dodao je on.

Laporta je rekao da dovođenje zvezda nije isto što i pravljenje tima.

„Poštujem odluke saudijske vlade da dovede talentovane igrače. Fudbal je timski sport. Naravno, talentovani igrači nam pomažu da promovišemo ovaj sport i da usrećimo navijače pošto je talenat – talenat, ali tim je prioritet“, istakao je on.

Laporta je ponudio saradnju saudijskim klubovima.

„Moje mišljenje je da je važnije imati pomoć klubova, tradicionalnih klubova, posebno evropskih. Ima velikih klubova, uključujući Barselonu, koji mogu da pomognu klubovima saudijske profesionalne lige da ubede neke Saveze da prenesu svoja znanja. Mislim da je to način, možda sa fudbalskim akademijama, ali i ostalima kako bi se u fudbalskom smislu poboljšao kvalitet tih klubova“, rekao je Laporta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.