Predsednik FK Skenderbeg: Možemo da prodjemo grupu

Predsednik albanskog fudbalskog kluba Skenderbeg iz Korče Ardijan Takaj ocenio je danas da će, bez obzira na protivnike u Grupi B u Ligi Evropa, njegova ekipa uspeti da se plasira u nokaut fazu tog takmičenja.

Kako su preneli albanski mediji, Takaj je rekao da je žreb bio povoljan za njegovu ekipu, iako će igrati u grupi sa Partizanom, Dinamom iz Kijeva i švajcarskim Jang Bojsom.

„Očekivali smo veće ekipe, ali je nam je žreb bio naklonjen i možemo dalje. Naš cilj je da prodjemo dalje, pošto smatramo da je moguće da eliminišemo te ekipe. Mi smo ostvarili naš cilj. Ekipe u grupi nisu tako jake kao one koje smo eliminisali (u kvalifikacijama)“, rekao je Takaj.

On je istakao da će posebnu pažnju izazvati susret sa beogradskim Partizanom i da nezavisno od svega što se dogodilo tokom utakmica izmedju reprezentacija Albanije i Srbije, njegova ekipa u Beograd putuje samo da igra fudbal.

„Ići ćemo svuda, pa i u Beograd da igramo fudbal, iako su poznate teškoće u takmičenjima sa srpskim ekipama“, rekao je on.

Albanski mediji ocenjuju da je ekipa Skenderbega postala simbol svih Albanaca.

„Albanci su žedni evropskih (fudbalskih) večeri, veliki su navijači. To se videlo i u podršci nacionalnom timu“, naveo je Takaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.