U trendu

Predstavljena specijalna lopta za utakmice na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj

Evropska fudbalska unija (Uefa) i kompanija Adidas predstavili su danas u Berlinu specijalnu loptu kojom će ekipe igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024. godine.

Lopta je nazvana „Fussballliebe“, što je nemačka reč za ljubav prema fudbalu i koristiće se u 51 utakmici na turniru koji će se održati od 14. juna do 14. jula.

U lopti se nalazi čip koji šalje podatke 500 puta u sekundi, da bi zabeležio tačku u kojoj je udarena. To će pomoći sudijama prilikom odluka o ofsajdu, koristeći više uglova kamere za kreiranje trodimenzionalnog prikaza koji pokazuje kretanje igrača.

Uefa je saopštila da ta tehnologija daje uvid bez presedana u svaki element kretanja lopte i doprinosi procesu donošenja odluka kod VAR sudija.

Evropska kuća fudbala istakla je i održive kvalitete nove lopte, koristeći reciklirani poliester i boju na bazi vode, uz materijale uključujući šećernu trsku, kukuruzna vlakna i celulozu.

Adidas je obećao da će jedan odsto od prodaje lopti ići u humanitarnu organizaciju koju je osnovao bivši španski reprezentativac Huan Mata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar