U trendu

Preković i Atanasov: Jedva čekamo nastup na OI

BEOGRAD – Srpska karatistkinja Jovana Preković i njen trener Roksanda Atanasov, večeras su letom preko Istanbula otputovale u Tokio na Olimpijske igre.

S obzirom na to da će karate debitovati na olimpijskoj sceni, Jovanino ime ostaće zapisano u istoriji, kao prva Srpkinja koja je u ovom sportu učestvovala na Olimpijskim igrama.

Preković na Olimpijske igre putuje kao aktuelna prvakinja Evrope u kategoriji do 61 kg.

„Srećna sam što sam obezbedila kartu za Igre. Na čak 26 takmičenja smo učestvovali i skupljali bodove za Igre. Želela sam da iskoristim priliku i da se kvalifikujem na Olimpijski turnir u karateu.

Osećala sam veliki pritisak da se kvalifikujem, obzirom da ne znamo kada će karate opet biti deo Olimpijskih igara“, rekla je Preković na konferenciji za medije pred put u Tokio.

Jovana je iskoristila priliku i obratila se sportstima Srbije koji su do sada osvojili medalje u Tokiju.

„Čestitam svima koji su do danas osvojili medalje za Srbiju, i dodatno su me motivisali. Nadam se da ćemo osvojiti još medalja“, rekla je ona.

Trener Roksanda Atanasov ističe da jedva čekaju nastup u Tokiju.

„Karate zaista zaslužuje da bude na Olimpijskim igrama. Mi predstavljamo srpski karate i velike šampione koji su bili tu pre nas i sa nestrpljenjem iščekujemo nastup u Tokiju“, izjavila je Atanasov.

Preković će takmičenje u Tokiju započeti 6. avgusta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.