najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prema očekivanom: Nole prvi nosilac na Igrama

Novak Đoković, kao što se i očekivalo, postavljen je za prvog nosioca Olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru. Veliko iznenađenje, međutim, predstavlja povlačenje Stanislasa Vavrinke sa takmičenja jer ima problem sa povredom leđa, prenose sportski mediji.

„Zaista sam bio uzbuđen što ću igrati u Riju. Posle Pekinga i Londona, radovao sam se učešću na svojim trećim Olimpijskim igrama. Švajcarskim sportistima želim mnogo sreće u takmičenjima“, rekao je Vavrinka.

Iako nema velikog broja vrhunskih igrača u Riju, turnir će biti veoma snažan, jer se u žrebu nalazi veliki broj izvanrednih tenisera. Imena poput Federera, Berdiha, Raonića i Tima svakako će nedostajati istinskim ljubiteljima “belog sporta”, ali prisustvo Đokovića, Mareja, Nadala i Nišikorija garantuje vrhunsku tenisku predstavu u Riju.

I pored najava pojedinih španskih medija da će Rafa Nadal nastupiti samo u dublu, posle objavljivanja liste nosilaca jasno je da će se “bik sa Majorke” boriti za jedno od tri odličja na najvećoj smotri sportista.

Lista nosilaca:

1. Novak Đoković (Srbija)

2. Endi Marej (V. Britanija)

3. Rafael Nadal (Španija)

4. Kei Nišikori (Japan)

5. Žo-Vilfred Conga (Francuska)

6. Gael Monfis (Francuska)

7. David Ferer (Španija)

8. David Gofan (Belgija)

9. Marin Čilić (Hrvatska)

10. Roberto Bautista-Ahut (Španija)

11. Pablo Kuevas (Urugvaj)

12. Stiv Džonson (SAD)

13. Filip Kolšrajber (Nemačka)

14. Džek Sok (SAD)

15. Žil Simon (Francuska)

16. Benoa Per (Francuska)

(Slobodan Vrakela)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike