U trendu

Preminuo legendarni košarkaš Partizana (foto)

Legendarni košarkaš Partizana, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i jedan od najboljih strelaca u istoriji crno-belih, Boban Petrović (64), preminuo je jutros u Južnoafričkoj Republici.

Nakon što je nedavno doživeo saobraćajnu nesreću, legendarni košarkaš crno-belih je preminuo u bolnici u Južnoj Africi, gde je i živeo.

Petrović je poslednjih nekoliko dana proveo u bolnici, zbog kovid mera kontakt je bio vrlo ograničen, a jutros je sve zatekla vest da je prestalo da kuca srce legendarnog krilnog centra, piše na sajtu KK Partizan.

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu. Za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu je bio jedan od najboljih igrača crno-belih. Boban Petrović je bio i član nacionalnog tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981. kada su „plavi“ osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju.

U dresu Partizana osvojio je dva međunarodna kupa „Radivoja Koraća“ (1978. i 1979), dve titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981) i Kup SFRJ (1979) Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Petrović je deseti najboji strelac u istoriji kluba.

Osim za Partizan, igrao je za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt.

Vreme i mesto komemoracije, kao i sahrane Bobana Petrovića, biće objavljeni naknadno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar