U trendu

Prihod od Kupa „Radivoj Korac“ niskoj kosarci

NIŠ – Višak prihoda nad rashodima od Kupa „Radivoj Korać“ u iznosu od osam miliona dinara uložićemo u nišku košarku, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, ona je to izjavila na završnoj konferenciji za medije na kojoj je podnet detaljan finansijski izveštaj posle održanog finalnog turnira.

„Napravićemo profesionalni košarkaški teren ulaganjem od tri miliona dinara i pozivam sve da nam predlože lokaciju gde bi se on nalazio“, kazala je gradonačelnica Niša.

Dodala je i da će grad pomoći 10 košarkaških klubova Niša sa iznosom od milion dinara, dok sa 500.000 dinara žele da podstaknu rad sa mladim košarkašima i da saniraju oštećene košarkaške terene.

Sotirovski je navela i da će u okviru akcije „Deca vas mole lopte u škole“, podeliti košarkaške lopte u 20 osnovnih i srednjih škola, kao i da će srediti sportsku salu u O.Š. „Dušan Radovic“.

Prema njenim rečima, uslov da Niš bude organizator jednog takmičenja je potpuna transparentnost u svim prihodima i rashodima.

Ona je najavila da Nišu predstoji 11. i 12. marta održavanje ženskog kupa Srbije.

U ponedeljak, 7. marta, u Nišu će biti izvučeni parovi ženskog finalnog turnira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar