U trendu

Prijović: Verujem da su navijači uz nas; Spajić: Favoriti smo

STARA PAZOVA – Srpski fudbalski reprezentativci Aleksandar Prijović i Uroš Spajić poručili su da su motivisani da naprave povoljan rezultat na početku Lige nacija protiv Litvanije i Rumunije.

„Srećan sam što sam došao da igram za moju reprezentaciju, moju naciju. Svi smo motivisani da ostvarimo dobar start, zabeležimo pobede u obe utakmice i budemo prvi u grupi, što nam je cilj“, rekao je Prijović novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Napadač PAOK-a uveren je da će novi igrači brzo da se uklope u nacionalni tim.

„I ja sam se brzo uklopio, pomogli su mi saigrači maksimalno. Tako će biti i sada. Važno je da svi zajedno učinimo sve kako bismo ostvarili dobre rezultate“, rekao je Prijović, dodajući da je duel sa Crnom Gorom derbi, a da su Rumuni po kvalitetu slični njima.

Prijović se nada da će navijači dati veliku podršku na startu Lige nacija, jer posle Litvanije srpski fudbaleri dočekuju Rumuniju na stadionu Partizana.

„Prvo gledamo Litvaniju, ali nadam se da će biti dosta navijača koji će biti uz svoju reprezentaciju. Imali smo fantastičnu podršku protiv Gruzije, ambijent je bio fenomenalan. I sada želimo što punije tribine, a na nama je da budemo na visini zadatka“.

Priznao je i da očekuje da igra, ali da je, kao i svi, u službi ekipe i reprezentacije.

„Važno je da budem spreman a ukoliko budem imao minutažu, na meni je da je iskoristim“.

Defanzivac Krasnodara Uroš Spajić ističe da su ambicije velike u Ligi nacija.

„Na papiru smo favoriti i želimo da ostvarimo dobre rezultate. Zašto ne bismo pobedili svaki meč u grupi? Treba dobro da se spremimo, ne bojimo se nikoga i na terenu ćemo pokazati ko je bolji“, kaže Spajić.

On nije želeo da komentariše spisak igrača govoreći da to nije njegov posao, ali je konstatovao da su svi u reprezntaciji kvalitetni i niko slučajno nije dobio poziv.

O Litvaniji kaže da je nezgodna i „tvrda“, ali da je Srbija favorit kao i protiv Rumunije.

Izabranici Mladena Krstajića sutra putuju u Litvaniju, gde ih u petak očekuje utakmica u Viljnusu 20.45.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.