U trendu

Privilegija je nositi dres Srbije

Najbolji fudbaleri Superlige već dva dana su pod budnim okom i dirigentskom palicom selektora Srbije Slavoljuba Muslina. Oni se spremaju za prvi veliki ispir u svojoj fudbalskoj karijeri –  prijateljski meč sa selekcijom Amerike u San Dijegu, koji se igra 29. januara. Atmosfera na treninzima je obećavajuća, igrači sa nestrpljenjem očekuju utakmicu, sa željom da se što više nametnu selektoru, koji ne krije da je izabrao najbolje što trenutno naša domaća liga ima.

Jučerašnji prvi deo treninga je obavljen u sali i teretani a onda kada su se mišići dobro zagrejali, usledio je izlazak na teren, koji je bio malo zaleđen, ali ipak, dovoljno dobar da se na njemu na najbolji način odrade zamišljene vežbe i akcije, koje će svakako koristiti u San Dijegu. Za svakog od pozvanih igrača ovo je velika čast, ujedno i obaveza.

Nije nikakvo iznenađenje što je među 18 pozvanih fudbalera i brzonogi napadač Borca iz Čačka Lazar Jovanović:

– Za sve nas je privilegija što ćemo obući dres Srbije, ne krije Jovanović. Iskreno, iznenadio me ali i obradovao poziv selektora. Potajno sam se nadao, s obzirom na dobre igre u dresu Borca, da bi mogao da budem pozvan za ovu akciju. Nema sumnje da je pred nama jedno veoma lepo iskustvo.

Lazar Jovanović spada u red naših najbržih fudbalera, igra na poziciji napadača, ali ukoliko selektor Muslin odluči da igra na nekom drugom mestu u timu, neće imati ništa protiv.

– Konkurencija u napadu je veoma jaka, važno je da upišem prvi nastup u dresu reprezentacije, otkriva fudbaler Borca.

Za visokog i snažnog defanzivca Bačke Marka Klisuru meč protiv Amerikanaca jeste izuzetna šansa za svakog igrača.

– Očekuje nas jak protivnik. Veoma smo motivisani, ostaje nam da se što bolje prilagodimo zahtevima i odgovorimo svim zamislima našeg selektora. U mlađim kategorijama sam nosio dres reprezentacije, a danas je to poseban osećaj za svakog igrača. Drago mi je što sam dočekao i ovaj trenutak da obučem najdraži dres, istakao je Klisura, za koga su zaintereseovani i neki nemački klubovi.

Za golmana Zvezda Filipa Manojlovića ovo je drugi poziv u dresu Srbije.

– Bio sam sa reprezentacijom u Kataru, ali nisam branio. Drago mi je što me je selektor ponovo zvao. Iskreno, uživam u ovim trenucima. Atmosfera na treninzima je sjajna, jedna čekamo 29. januara i duel sa Amerikancima. Posebno smo motivisani jer ćemo igrati na stadionu koji će biti pun, kaže golman šampiona.

(Dragan Todorović, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.