U trendu

Protiv Španaca uvek dobri: Zvezda serijom 17:0 do pobede u Valensiji

Košarkaši Crvene zvezde upisali su treći uzastopni trijumf u Evroligi, pošto su u utakmici 12. kola kao gosti savladali Valensiju 86:82 (26:22, 14:16, 16:25, 30:19).

Posle pobede protiv Reala u Madridu i Efesa u Beogradu crveno-beli su osvojili Valensiju u neverovatnoj utakmici u kojoj su prvo prokockali „plus 11“ iz druge četvrtine, a zatim neverovatnom serijom 17:0 u finišu nadoknadili „minus 13“ i došli do petog trijumfa u elitnom takmičenju.

Ponovo je sjajan bio Džejms Feldin sa 26 poena, posebno nepogrešivim izvođenjem slobodnih bacanja u finišu meča, Tejlor Ročesti ubacio je 13, a Pero Antić 10 poena.

Kod Valensije Fernando San Emeterio zabeležio je 17, a Tibor Plajs 13 poena.

Zvezda već u nedelju gostuje Mornaru u ABA ligi, dva dana kasnije sledi meč protiv Fenerbahčea u Istanbulu, a potom u četvrtak u Beograd dolazi Panatinaikos.

Alimpijević: Protiv Španaca uvek igramo dobro…

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević posle pobede u Valensiji 86:82, u utakmici punoj preokreta, prvo je konstatovao da crveno-beli protiv španskih klubova uvek igraju dobro, a potom kao ključ trijumfa naglasio pametnu igru u odbrani.

„Težak meč za nas, posebno jer je Valensija u lošoj seriji, Igrali smo dobro 18 minuta u prvom poluvremenu, potom smo izgubili koncentraciju, ali vratili smo se u finišu, u presudnim trenucima bili smo pametni. Ovo je timska pobeda“, istakao je Alimpijević.

Zvezda je ove sezone savladala Barselonu, potom srušila Real u Madridu posle skoro pola veka, a juče je „pala“ Valensija.

Alimpijevićev tim nastavio je sjajnu tradiciju koju je uveo Dejan Radonjić važnim pobedama prethodnih sezona na gostovanjima u Španiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.