U trendu

Prva pobeda Novog Pazara nad Partizanom

Fudbaleri Novog Pazara upisali su prvu pobedu u novoj sezoni Super lige Srbije, pošto su danas na svom terenu pobedili Partizan sa 3:2 u utakmici trećeg kola.

Novi Pazar je tako stigao do svoje prve pobede nad Partizanom u istoriji, dok crno-beli ni iz petog pokušaja nisu uspeli da slave na gostovanju u Pazaru.

Golove za Novi Pazar postigli su Predrag Pavlović u 21. minutu iz jedanesterca i Stefan Aškovski u 26. i 72. minutu, dok su strelci za Partizan bili Nikola Trujić u 12. i Nemanja Kojić u 46. minutu.

Utakmica u Novom Pazaru počela je jednominutnim prekidom, jer su navijači domaćih ubacivali petarde na teren, a nakon toga je usledilo odlično prvo poluvreme. U vrlo zanimljivom i sadržajnom prvom poluvremenu viđena su četiri gola, dva jedanaesterca i nekoliko velikih prilika.

Partizan je, iako je igrao u kombinovanom sastavu, imao inicijativu u prvih 20 minuta, ali je do prve prilike stigao Novi Pazar. Međutim, Živko Živković je sačuvao gol crno-belih posle udarca Pavlovića.

U 12. minutu šampion Srbije je poveo golom Nikole Trujića. Dugo je trajala akcija Partizana, Saša Lukić je prebacio ceo šesnaesterac, loptu je prihvatio kapiten Saša Ilić, on je pronašao Petra Grbića, koji je šutirao, ali je njegov pokušaj zaustavio Zlatko Zečević. Lopta se potom odbila do Trujića kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Posle vođstva Partizana domaća ekipa je krenula odlučnije ka golu Beograđana i to im se isplatilo već u 21. minutu.

Aškovski, inače igrač Partizana na pozajmici u Pazaru, ušao je u šesnaesterac crno-belih gde ga je oborio Lukić, a sudija Vlado Glođović je odmah pokazao na penal. Siguran izvođac jedanaesterca bio je Pavlović.

U samo jednom minutu Partizan je imao dve velike šanse da ponovo povede, ali ni Kojić ni Trujić nisu bili precizni.

Četiri minuta posle prvog penala i gola Pazara, usledio je još jedan. U glavnoj ulozi je opet bio Aškovski, ponovo je oboren u kaznenom prostoru, a ovoga puta krivac u redovima Partizana bio je Lazar Ćirković. Za razliku od prvog jedanaesterca, drugi je izveo Vladimir Radivojević, gađao je levi ugao, ali ga je Živković „pročitao“ i odbranio.

Već u 26. minutu na semaforu je pisalo 2:1 za Novi Pazar, a Aškovski je već tada izrastao u jednog od heroja meča. Po desnoj je prošao Siniša Stevanović, centrirao je, a Aškovski je bio najbolji u skoku i glavom savladao Živkovića.

Do isteka prvih 45 minuta Pazar je mogao i da duplira prednost, ali je umesto toga Partizan stigao do izjednačenja u prvom minutu nadoknade vremena. U šesnaestercu su kombinovali Kojić, Ilić i Grbić, a Kojić je na kraju uspeo da ugura loptu u mrežu i izjednači na 2:2.

Za razliku od prvog, početak drugog dela utakmice je bio miran. Do 65. minuta Novi Pazar je imao dve prilike, ali Miloš Tintor i Stevanović nisu zatresli mrežu Partizana. Crno-beli u tim momentima nisu uspevali da zaprete Pazarcima, a domaći navijači su se ponovo radovali u 72. minutu.

Kojić je pogrešio i izgubio je loptu na centru terena, usledila je duga lopta do Irfana Vusljanina, koji na petercu uposlio Pavlovića. Udarac Pavlovića je izblokiran, a lopta je potom stigla do Aškovskog koji je ostao sam i pogodio drugi put na meču.

U 80. minutu Nikola Niković se dobro snašao, šutirao iz prve sa desetak metara, ali pravo u golmana Pazara. U poslednjih desetak minuta meča pao je tempo igre, nije bilo velikih prilika, pa ni golova.

Posle tri odigrana kola Partizan ima šest bodova, a Novi Pazar četiri.

U sledećem, četvrtom kolu Super lige Srbije Partizan igra protiv Spartaka na svom terenu, a Novi Pazar u Jagodini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.