U trendu

Prvi Memorijal Vera Nikolić 28. avgusta na novom stadionu

ĆUPRIJA – U Ćupriji će 28. avgusta biti održan Prvi atletski miting Memorijal Vera Nikolić, posvećen nedavno preminuloj najuspešnijoj srpskoj i jugoslovenskoj atletičaki Veri Nikolić i svečano će biti otvoren Atletski stadion za nacionalna i svetska takmičenja, potvrđeno je Tanjugu.

Svečano otvaranje stadiona i miting počinju u 17 sati, piše na sajtu opštine Ćuprija.

Atletski stadion u Ćuprija, izgradila je Građevinska firma „Bauvezen“ iz Lazarevca, a vrednost radova je vise od 135 miliona dinara.

Stadion ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog je crvenog poliuretana na asfaltu otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja, izjavili su ranije Tanjugu graditelji.

Na južnoj tribinu postavljeno je 2.000 stolica u crvenoj boji, prošaranih plavima sa natpisom Ćuprija.

Stadion je deo Atletskog kompleksa Srbije sa dvoranom koji će se graditi, čija je vrednost 500.000.000 dinara i koji će biti baza za pripreme svetskih atletičara 2022. godine, kada je Srbija domaćin Svetskog prvenstva u atletici.

Početak izgradnje atletske dvorane zavisi od epidemiološke situacije, kažu u Ćupriji.

Izgradnju stadiona je finansirala opština, a dvoranu će finansirati Vlada Srbije i Atletski savez Srbije.

Stadion nosi ime legendarnog atletskog trenera Ćuprije i Srbije Aleksandra Ace Petrovića, koji je sa čuvenim atletičarima Verom Nikolić, Snežanom Pajkić, Draganom Zdravkovićem… pronosio slavu Ćuprije, Srbije i Jugoslavije širom Evrope i sveta.

Pre oko godinu dan atletski stadion je posetio potpredsednik Međunarodne atletske federacije, legendarni skakač motkom u vis Sergej Bubka sa direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem i oni su tada izrekli najviše pohvale.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.