U trendu

Prvi poraz Partizana u sezoni

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u gostima od Andore sa 60:61 (12:16, 20:8, 8:24, 20:13), u utakmici četvrtog kola Grupe A Evrokupa.

Crno-beli su doživeli prvi poraz u sezoni i sada imaju skor 3/1 u Evrokupu, a isti učinak posle četiri odigrana kola ima i Andora.

Kevin Panter je bio najefikasniji u timu Partizana sa 13 poena, poen manje ubacio Zek Ledej, Aleksa Avramović je postigao osam, a Alen Smailagić sedam poena.

Andoru je do pobede vodio Viktor Arteaga sa 15 poena, Kodi Miler-Mekintajer je dodao 11, dok su David Jelinek i Oriol Pauli utakmicu završili sa po deset postignutih poena.

Partizan je imao četiri poena zaostatka posle prve deonice (12:16), ali je u drugoj četvrtini zaigrao mnogo bolje, na obe strane terena. Posle dve trojke Ledeja, crno-beli su preokrenuli rezultat na 20:16, da bi potom stigli i do plus 11 (32:21).

Izabranici Željka Obradovića su na veliki odmor otišli sa osam poena prednosti (32:24), ali su tu prednost izgubili posle pet minuta igre u trećoj četvrtini kada su postigli samo dva poena.

Crno-beli nisu uspeli da isprate bržu igru Andore, koja je u finišu tog dela igre, posle niza zakucavanja, stigla i do dvocifrene prednosti – 48:38.

Na nešto manje od pet minuta pre kraja utakmice, Partizan je predvodjen Panterom poveo sa 56:55, ali je Andora u neizvesnoj završnici uspela da se odbrani.

Na tri poena zaostatka, Panter je fauliran i pogodio je oba slobodna bacanja, nakon čega je Jelinek promašio oba na drugoj strani, a Avramović je sa više od pola terena pokušao da donese pobedu Partizanu, ali nije uspeo.

Crno-bele za vikend očekuje derbi protiv Crvene zvezde, dok će naredne nedelje u Evrokupu dočekati Lijetkabelis.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.