Prvi „Serbia Marathon“, organizatori najavili spektakl

BEOGRAD – Prvi „Serbia Marathon“ biće održan 17. novembra uz bogat program i sadržaj, pored trkačkog spektakla.

Događaj će biti u organizaciji Atletskog saveza Srbije i grada Beograda, sa glavnim trkama u maratonu, polumaratonu i na pet kilometara, otkrio je tehnički direktor Predrag Momirović.

„Kreće se iz Bulevara Zorana Đinđića, severnog dela Štark arene, preko mosta na Adi, pa sve sa kružnim povratkom u Štark arenu, gde je cilj“, rekao je Momirović na konferenciji za medije u Beogradu.

Direktor „Serbia Marathon“-a Slobodan Popović objasnio je i da će tokom trka u Štark areni biti mnoštvo zanimljivog sadržaja.

„Biće takmičenje za najbržeg dečaka u Beogradu od đaka trećeg i četvrtog razreda. Biće i trke do dve godine u prisustvo roditelja, dece iz doma bez roditeljskog staranja, kao i novinara“, naveo je Popović i pozvao građane da dođu u velikom broju na spektakl.

Atletičarka Nevena Jovanović najavila je napad na lični rekord u polumaratonu.

„Čast mi je i zadovoljstvo što ću biti učesnica prvog „Serbia Marathon“-a. Očekujem mesto među prve tri i na postolju, uz lični rekord“.

Danas je i potpisan ugovor između „Serbia Marathon“-a i kompanije „Comtrade“, pa će tako zvanični naziv takmičenja biti „Comtrade Serbia Marathon“.

„Veza „Comtrade“-a i sport je duga. Sport nam je u krvi, imamo trim stazu i terene za radnike. Iz naše firme biće preko 30 ljudi i to nas čini ponosnima“, rekao je Ljubomir Ristić, direktor marketinga „Comtrade“.

Maraton je zakazan za nedelju 17. novembra sa početkom u 10 sati.

(Tanjug)