U trendu

Prvog dana SK u Račicama srpski kajakaši izborili dva finala

Srpski kajakaši izborili su danas plasman u dva finala na takmičenju Svetskog kupa u češkim Račicama.

Bojan Zdelar se plasirao u finale jednoseda na 1.000 metara, pošto je u polufinalu ostvario vreme tri minuta i 32,35 sekundi, što je bilo dovoljno za drugo mesto, preneo je Kajakaški savez Srbije.

Finale ove discipline na programu je sutra od 12.55.

Do finala su došli i Ervin Holpert i Milenko Zorić u dvosedu na 1.000 metara. Oni su pobedili u svojoj kvalifikacijskoj trci u vremenu 3:15,26 minuta.

Druga srpska posada u sastavu Filip Ratkov i Miodrag Ikadinović plasirala se u polufinale ove discipline, nakon što su zauzeli sedmo mesto u kvalifikacijama. Za plasman u finale veslaće sutra od 16.31.

Finalna trka na programu je u nedelju od 11.34.

U kanuu jednokleku na 200 metara polufinale je izborila Tijana Arsić, pošto je u kvalifikacijama ostvarila sedmo vreme (48,91 sekund).

Prema rasporedu polufinale te discipline je zakazano za sutra (15.45).

Marija Dostanić i Kristina Bedeč osigurale su plasman u polufinale u jednosedu na 200 metara. Dostanić je bila peta u kvalifikacijama vremenom 42,11, dok je Bedeč trku završila za 44,08 sekundi. Njih dve veslaće sutra u polufinalu, koja počinju od 16.00.

Bedeč se plasirala i u polufinale jednoseda na 1.000 metara, trećim vremenom u kvalifikacijama (4:04,30 minuta). Polufinale u toj disciplini na programu je sutra od 16.38.

Osim u finalnim i polufinalnim trkama drugog dana Svetskog kupa u Račicama, srpski predstavnici će učestvovati i u šest kvalifikacionih trka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar