U trendu

PSŽ ili Siti: Ko je bolje uložio arapske milione?

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Mančester Sitija večeras u Parizu igraju prvi meč četvrtfinala Lige šampiona, duel koji je označen kao bitka za prevlast u bogatom svetu arapskih miliona.

PSŽ je ranije obezbedio titulu prvaka Francuske i sada je sve podredio uspehu u Ligi šampiona, gde je u prošloj rundi eliminisao šampiona Engleske Čelsi ukupnim rezultatom 4:2.

Ponovo će najjače oružje imati u Zlatanu Ibrahimoviću, strelcu 30 golova ove sezone i „het-trika“ minulog vikenda u trijumfu nad Nicom (4:1).

I Siti je bio ubedljiv protiv Bornmuta (4:0) u Premijer ligi, nagovestivši da izlazi iz krize rezultata, a biće dodatno pojačan jer su se od povreda oporavili Kevin De Brujne i Samir Nasri.

„PSŽ je favorit u ovom dvoboju. Imaju više iskustva, ali i mi imamo kvalitetan tim. Biće neizvesno“, rekao je Nasri.

Deo spektakla na Parku prinčeva biće najbolji srpski sudija Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima, posle novog ukazanog poverenja od strane UEFA.

U drugom meču, Real Madrid posle pobede u El Klasiku ide na nezgodno gostovanje Volfsburgu.

Trener Madriđana Zinedina Zidana raduje forma udarnog napadačkog trija Ronaldo – Benzema – Bejl, upravo su oni i doneli prvi trijumf na Nou Kampu posle četiri godine (2:1).

Sa druge strane, Volfsburg ne igra prema očekivanjima u Bundesligi, tek je osmi, ali protiv izrazitog favorita nema šta da izgubi.

„Bilo bi čudno da se ne radujemo ovom meču i četvrtfinalu Lige šampiona. Želim samo da igrači uživaju, ali verujem da ćemo biti znatno bolji nego u domaćem prvenstvu“, rekao je sportski direktor Nemaca Klaus Alofs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.