U trendu

Putin: Zajedno možemo da organizujemo sportska takmičenja

SAMARKAND – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, na samitu u uzbekistanskom Samarkandu, da bi Šangajska organizacija za saradnju (Shanghai Cooperation Organisation) mogla da razmotri organizovanje sopstvenih sportskih događaja.

Ruske i beloruske selekcije izbačene su iz većine sportskih takmičenja u svetu zbog rata u Ukrajini.

„Postoje dobre šanse da intenziviramo sportsku saradnju održavanjem velikih sportskih takmičenja pod okriljem Šangajske organizacije za saradnju. Da bi smo to uradili, morali bismo da osnujemo sportske asocijacije pod našim udruženjem“, rekao je Putin, a preneo Rojters.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko poručio je da bi veliki sportski događaji pod šangajskim blokom mogli da se održe 2024. godine i 2026. godine, što se podudara sa datumom Letnjih olimpijskih igara u Parizu i Zimskih olimpijskih igara u Milanu i Kortini D’Ampeco.

„Predlažemo održavanje masovnih sportskih takmicenja u okvirima SCO, letnja 2024, a zimska 2026 godine“, rekao je Lukašenko.

Šangajski blok osnovan je 2001. godine i okupio je Kinu, Rusiju, Indiju, Pakistan, četiri bivše sovjetske republike, a Iran je na pragu prijema u tu organizaciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar