U trendu

Radenković novi trener Radničkog iz Kragujevca

KRAGUJEVAC – Vladimir Radenković novi je trener fudbalera Radničkog iz Kragujevca, saopštio je klub.

Radenković je više od jedne decenije trenerski posao učio u brojnim domaćim i inostranim klubovima, a posao u superligašu Radničkom predstavljaće prvi samostalni trenerski angažman u karijeri.

’’Mislim da je nakon toliko godina staža na nivou asistenta, konačno došao pravi trenutak da se okušam u samostalnom radu. Moram reći da je do saradnje došlo nekako spontano, nakon što su mi ljudi iz kluba predočili svoju viziju da od Radničkog 1923 naprave jedan moderan klub sa prepoznatljivim stilom igre, koji će napraviti iskorak u srpskom fudbalu. Naša zajednička želja je da Radnički 1923 u narednom periodu igra jedan moderan, totalni fudbal, sa puno rizika i na gol više, u kome će publika na “Čika Dači” moći da uživa“, rekao je Radenković posle promocije.

Nastojaćemo da afirmišemo što je moguće veći broj mladih igrača, pre svega iz Kragujevca, ali i iz drugih sredina, istakao je Radenković.

„Nadam se da ćemo predanim radom tokom predstojećeg pripremnog perioda i uz par kvalitetnih pojačanja uspeti da stvorimo jednu veoma respektabilnu ekipu, koja će igrati značajnu ulogu u superligaškoj konkurenciji“, poručio je on.

Njegov stručni štab činiće Goran Isidorović, Srđan Zirojević i Vujadin Radenković.

Novi šef struke Radničkog danas će izvršiti prvu prozivku igračkog kadra i tako ozvaničiti početak priprema za predstojeću sezonu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.