U trendu

Rađen pokreće školu plivanja i vaterpola

u Gračanici

GRAČANICA, 28. maja (Tanjug) -Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen posetio je danas Opštinu Gračanica, gde je najavio otvaranje škole vaterpola i plivanja.

Kako se navodi u saopštenju, Rađen je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što prvi put dolazi na Kosovo, kod dragih prijatelja iz Gračanice, što je plod saradnje koja traje unazad četiri godine.

„Početkom jula meseca želimo da ovde pokrenemo školu vaterpola i plivanja za decu do 17 godina, koja će biti deo jedne lepe stvari i koja će se održavati u narednom periodu svakog leta ovde. Saradnja traje unazad četiri godine, a sada smo odlučili da je proširimo i da se u Gračanici dešavaju škole, akademije i kampovi. Veliko je zadovoljstvo što je gradonačelnik naišao na lepu nameru i što imamo punu podršku sa njegove strane i svih čelnih ljudi iz Gračanice. Mislim da počinjemo da ispisujemo lepu sportsku istoriju u Gračanici i da će za mališane biti prava avantura ono što će se desiti u julu mesecu“, kazao je Rađen.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da je izuzetna čast ugostiti poznatog i proslavljenog vaterpolistu Nikolu Rađena i što će zajedno raditi na projektu škole plivanja i vaterpola.

„Izuzetna mi je čast ugostiti našeg proslavljenog vaterpolistu. Naša saradnja traje i posebno mi je drago što ona nije završena jednom aktivnošću, kada su 12 mališana iz opštine Gračanica bili gosti u njegovoj školi vaterpola. Ove godine želimo da organizujemo kamp u kojem će naša deca učiti da plivaju i igraju vaterpolo. Postigli smo dogovor da to bude početkom jula i smatram da je to velika stvar što će imati priliku da upoznaju naše vaterpoliste, a nakon toga u zimskom periodu i da budu deo škole u Beogradu“, rekao je Popović.

Predsednik opđtine Rađenu je uručio maketu Gračanice i ikonu Presvete Bogorodice,a nakon razgovora Rađen je obišao bazen Hacijenda u Gračanici, gde će se u julu organizovati škola plivanja i vaterpola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.