U trendu

Radmilo Ivančević novi trener Novog Pazara

Fudbalski klub Novi Pazar imenovao je danas Radmila Ivančevića za novog trenera, ali on neće imati pravo da predvodi ekipu u predstojećoj utakmici 16. kola Super lige Srbije protiv Javora u Ivanjici.

„Nismo uspeli da sredimo papire, ali biću uz ekipu. Odmah krećemo, prestrojavaćemo se u hodu. Zbog prave fudbalske atmosfere, za Novi Pazar me vežu lepe uspomene s početka igračke karijere, kasnije i trenerske“, rekao je Ivančević Radiju sto plus.

Novopazarce će u Ivanjici, najverovatnije, voditi povratnik u stručni štab Izet Ljajić.

Ivančević je naglasio da Novi Pazar poseduje kvalitet, ali da će pravu sliku o mogućnostima tima imati za nekoliko dana.

„Neke igrače sam trenirao u drugim klubovima, ekipa ima kvalitet, ali rezultat je izostao. Sudbina nas trenera je da odlazimo ako ne ide. Nadam se da ću brzo spoznati šta ova ekipa može. Pokušaćemo zajedno da izađemo iz rezultatske krize, krenemo dobro, vratimo publiku na stadion i dobijemo ambijent kakav Pazar zaslužuje“, kazao je Ivančević.

Ivančević je predvodio veliki broj domaćih i inostranih klubova. On je poslednji angažman imao u grčkom Pafosu, a pre toga bio je trener Radničkog 1923 iz Kragujevca.

Ovaj 65-godišnji stručnjak nasledio je Mladena Dodića, koji je Novopazarce ostavio na osmom mestu u Super ligi Srbije sa 19 bodova.

„Poželeo bih Pazaru da ostane u gornjoj polovini tabele, izbori se za plej-of i zaigra u Evropi“, rekao je Dodić.

Utakmica između Javora i Novog Pazara igraće se u subotu od 15.00 u Ivanjici.

Ekipa Javora, koja je pre dva dana pobedila u Novom Pazaru (2:0) u šesnaestini finala Kupa Srbije, zauzima šesto mesto u elitnom takmičenju sa 24 boda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.