Radnički, najstariji klub koji su svi voleli, dobija halu

BEOGRAD – Sportsko društvo Radnički jedno je naših najstarijih, a verovatno i najstarije, sportsko društvo, koje je uspevalo da sačuva svoje ime, i kada je bilo drugačije naređeno, kao i svoju tradiciju i velike ljude, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i najavio gradnju velelepne hale za to sportsko društvo.

On je na svečanosti povodom veka od osnivanja SD Radnički primetio i da su Crvena zvezda i Partizan uvek bili popularniji i imali više navijača, ali su svi nekako uvek voleli Radnički.

„Uvek je Radnički imao sipmatije svih ljudi, ali je manji broj njih bio odan ideji da Radnički opstane, da ne živi od prošlosti, već da dalje napreduje i pravi velike korake i u 21 veku“, rekao je Vučić.

Dodao je da je kroz izložbu o istorijatu kluba, koju je danas imao prilike da obiđe, mnogo toga naučio, video i podsetio se onoga što je palo u zaborav.

„Naš posao je da pomognemo i uradimo sve što možemo. Da izgradimo velelepnu halu“, rekao je Vučić i dodao da se završava projektna dokumentacija, kao i da je urađen detaljni plan regulacije, a u toku je prenos građevinskih parcela na državu.

Zato veruje da bi u septembru ili oktobru mogao da bude položen kamen temeljac za novu halu, koja bi zatim bila izgrađena za 18 do 24 meseca,

„Za oko dve i po godine biće završena hala i moći ćete da otvorite fantastične sportske objekte, sve što je neophodno, a u srcu Beograda, što će biti ogroman podsticaj za svu decu“, rekao je Vučić, posebno se obrativši Dudi Ivkoviću.

Podsetio je da su mnogi velikani domaćeg sporta branili boje Radničkog, pored Dude Ivkovića, Boža Maljković, Slobodan Piva Ivković, i mnogi drugi koji su prošli kroz košarku i druge sportove, i ostavili veliki, neizbrisiv trag u istoriji srpskog sporta.

„Hvala vam na veličanstvenim rezultatima i uspesima. Odlikovanja se ne dobijaju lako, ali ordenja još teže, a vi ste nosioci dva ordena, još od Tita“, podsetio je Vučić i ponovio još jednom da će država Radničkom pomoći koliko može.

Koliko mu je današnji događaj značajan, govori i to što, kako je rekao novinarima, ne želi da odgovara na politička pitanja, i da kvari trenutak, koji je posvećen Dudi Ivkoviću i klubu koji slavi značajan jubilej.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.