U trendu

Radoja: Igram i čekam, ako zaslužim – tu sam

Fudbaler Selte Nemanja Radoja rekao je danas da mu je san da igra za reprezentaciju Srbije i dodao da je na njemu da zasluži poziv u nacionalni tim.

„Znam da sve zavisi od mene. Drago mi je kad me pomenu u Srbiji, lepe vesti se, očigledno, brzo šire. Moje je da igram i čekam, pa ako zaslužim  –  tu sam“, rekao je Radoja za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine je za reprezentaciju do sada odigrao samo jedan meč.

„Reprezentacija je moj san, moj veliki san. Još iz klinačkih dana sanjam da igram za državni tim, za zemlju koju volim i kojoj pripadam. Naravno, fudbalski kvalitet će presuditi, konkurencija je jaka, neizmerno je poštujem, ali se ne plašim. Spreman sam da odgovorim na svaki zadatak“, naveo je Radoja.

Sledeću priliku za nastup u reprezentaciji Radoja bi mogao da dobije u martu u utakmici protiv Gruzije u kvalifikacijama za SP.

„Baš bih voleo“, rekao je Radoja.

Fudbaleri Selte su nedavno u gostima pobedili Real Madrid sa 2:1, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja.

„Nažalost, nije kraj, treba još da se dokažemo u drugoj utakmici kod kuće. Real je veliki, moćan klub i strašan tim, ekipa koja nikome ne prepušta ulogu favorita. Bili smo uspešniji u Madridu, pobedili, ali nismo još prošli u sledeću rundu. Uglavnom, nema straha, videli smo da možemo da se nosimo sa najvećima“, rekao je Radoja.

Selta je najbolje partije ove sezone pružila upravo protiv Reala i Barselone.

„Očigledno nam prija da igramo protiv najsnažnijih. Mislim da te utakmice u nama bude posebnu inspiraciju, želju za dokazivanjem i strast da budemo dostojni vrhunskog ambijenta kakav je uvek kada se na terenu, bez obzira kojem, nadju španski velikani Real i Barselona“, rekao je Radoja.

„Lično, u meni to budi neku dodatnu energiju, želju da se dokažem pred već dokazanima. Nema straha, pogotovo kad udjemo u meč… Igra te ponese i izvuče iz svakog fudbalera maksimum“, dodao je srpski fudbaler. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar