U trendu

Radonjić: Čeka nas težak meč, moramo da kompenzujemo trenutne slabosti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegov tim čeka težak meč pred punom dvoranom u Tel Avivu, kao i da moraju da kompenzuju trenutne slabosti, kako bi bili konkurentni u meču protiv Makabija.

„Čeka nas puna dvorana prema najavama, ta podrška je značajan impuls da za njih dolaze do zajedničkih pobeda. Atletski dobra ekipa koja dobro trči, moramo da kompenzujemo slabosti koje imamo u ovom trenutku kako bi bili konkurentni u ovoj utakmici“, rekao je Radonjić, preneo je sajt kluba.

Košarkaši Zvezde gostuju u četvrtak ekipi Makabija iz Tel Aviva, u meču drugog kola Evrolige.

U prvom kolu Evrolige Zvezda je oslabljenja neigranjem povredjenih igrača poražena na gostovanju kod Fenerbahčea (57:61), dok je Makabi na svom terenu pobedio Bajern (69:68).

Radonjić je dodao da Zvezdu čeka težak meč, da je Makabi predvodjen plejmejkerom Skotijem Vilbekinom doveo „izuzetna pojačanja“, i da izraelski tim ima veliko iskustvo.

Na utakmici drugog kola ABA lige Zvezdi su se priključili povredjeni igrači Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, ali će crveno-beli u Izraelu biti oslabljeni neigranjem Branka Lazića (počinje sa treninzima za sedam do 10 dana) i Erona Vajta, dok je Ostin Holins doživeo lakšu povredu u meču sa Fenerbahčeom, i nije igrao meč protiv Budućnosti.

„Situacija u kojoj se pripremamo za ovaj meč je slična kao pred meč sa Budućnosti. Holins putuje sa nama, ali su male šanse da nam pomogne, imamo još 24 sata ali te šanse nisu velike. Lazarević (Stefan) se ugruvao i dobro je prošao. Cirbes (Majk) je i dalje u izolaciji, Vajt je van, videćemo za nekoliko nedelja može li da trči što očekujemo da će se dogoditi, Lazić radi odredjene vežbe, i ako bude kako treba priključiće se ekipe, ostali igrači su dobro“, rekao je trener crveno-belih.

Košarkaš Zvezde Nejt Volters istakao je da njegovu ekipu „očekuje meč na mestu koje nije lako za igru, i da moraju da odigraju dobru odbranu, kao i da svedu broj izgubljenih lopti na minimum“.

„Imaju dosta sjajnih igrača ali sve kreće od Vilbekina, moramo maksimalno da mu otežamo posao, bez lakih i otvorenih šuteva. Igrali smo dobro u predsezoni, ali pobeda protiv Budućnosti u sjajnoj atmosferi pred našim navijačima nam mnogo znači za nastavak sezone“, dodao je Volters.

Ovo će biti 13. duel dva kluba u Evroligi, trenutni učinak je 6-6, a prethodne sezone oba tima su upisala po pobedu na domaćem terenu.

Meč izmedju Makabija i Zvezde na programu je u četvrtak od 20.05.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.