U trendu

Radonjić pred Cedevita Olimpiju: Derbi za drugo mesto

BEOGRAD – Meč sa Cedevita Olimpijom biće derbi za drugo mesto i vrlo je važna utakmica za oba tima, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Crveno-beli sutra do 18 sati u zaostalom meču 11. kola ABA lige dočekuju ekipu iz Ljubljane u hali „Aleksandar Nikolić“, a oba tima ulaze u ovaj meč nakon važnih pobeda u mečevima 25. kola ABA lige – Zvezda je slavila protiv Igokee, dok je Cedevita Olimpija savladala Mornar.

„Ovo će biti derbi za drugo mesto i vrlo važna utakmica za oba tima. Olimpija je odličan tim, dobro ukomponovan, tim koji dobro igra i u dobroj je formi. Mi imamo hendikep u odsustvu Lendrija Noka i Marka Jagodića Kuridže (biće odsutan tri nedelje zbog povrede kolena), ali želimo da osvojimo nove bodove koje bi značili veliki korak ka drugom mestu pred plej-of“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Prvotimac Ognjen Dobrić očekuje izuzetno tešku utakmicu.

„I dalje smo u ritmu utakmica sreda-nedelja i moraćemo da nađemo dodatnu energiju nakon nedeljne utakmice, ali na prvom mestu i rotacije koja će biti skraćena za dva igrača koja će nam nedostajati u sredu. Olimpija Cedevita igra odlično, pobedili su Mornar u Baru što dovoljno govori o njihovim kvalitetima, ali i trenutnoj formi. Moraćemo da odigramo vrlo borbeno i sa puno energije ovu utakmicu“, rekao je Dobrić.

Već u nedelju dva tima odrigaće i zaostalu utakmicu 24. kola, ovoga puta u dvorani „Stožice“ u Ljubljani sa početkom u 17 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar